Lajme Shqip Wednesday, 25 September 2013 19:52

Prishtinë- Grenada është shteti i fundit që e ka njohur Kosovën si shtet të pavarur dhe ka vendosur marrëdhënie diplomatike. Kjo ka ndodhur në New York ku për vizitë zyrtare po qëndron Kryeministri Thaçi i shoqëruar nga Ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj.

Këtë e bënë të ditur përmes rrjetit social Twiter, Ministrja për Integrime Evropiane, Vlora Çitaku.

Pas kwtij lajmi, ministrja Çitaku ka konfirmuar edhe njohjen nga Libia.

Kjo është njohja e dytë brenda ditës që iu dha kryeministrit Hashim Thaçi gjatë qëndrimit të tij në New York.