Lajme Shqip Friday, 08 March 2013 17:58

Tiranë – Gratë në të gjithë botën kanë protestuar për të kërkuar më shumë të drejta në Ditën botërore të gruas.  

Lufta e femrave për një jetë më të mirë vazhdon që prej 90 vitesh sipas Kombeve të bashkuara. Ja si është festuar 8 Marsi në disa qytete të Botës.

– Ndihmë cdo gruaje, si ndihmë për jetën dhe zhvillimin ka premtuar kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli në aktivitetin për nder të 8 Marsit, në Pallatin e Kongreseve.

Gjatë fjalës së saj, në një atmosferë festive, Topalli ka garantuar se në pozicion që ka edhe si grua do të bëjë gjithçka në ndihmë të tyre, pasi ‘historia e gruas është historia e kombit’.

“Jam e sigurtë se nënat nuk ua falin atij që ia quan veten Rilindas, që la vendin pa status, i hoqi fëmijëve bursa të panumërta, nënat nuk lejojnë të kthehen mbrapa, ato do zhvillojnë një Shqipëri evropiane, ato e dinë se kryeministri ynë nuk ndalet, e do kombin, e mban premtimin. Ne jemi ndryshimi përpara”- tha ajo.

Ne fjalen e saj, Topalli ka numeruar reformat dhe arritjet e bera gjate qeverisjes demokratike ne ndihme edhe te grave. “Kemi bërë rrugë të gjatë, jeta ka ndryshuar, Shqipëria ka ndryshuar, ajo që gruaja ka bërë në këto dekada ka treguar se ajo nuk dorëzohet kurrë, ajo beson te jeta, dashuria, liria. Kudo qe jane grate, edukimi përmirësohet, të ardhurat rriten, kjo eshte rruga më e mençur, rruga për të mbështetur gruan”- tha ajo.(LajmeShqip.com)