Lajme Shqip Thursday, 10 October 2013 11:25

Tiranë-Pronarët e një pjese të tokës ku do ndërtohej Xhamia e Namazgjasë, janë zemëruar me qëndrimin e Komunitetit Mysliman.

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha, zbuloi se pronarët e tokës kishin ofruar territor për Xhaminë e Namazgjasë, në këmbim të ndërtimit të një godine polifunksionale.

Por kur Këshilli Kombëtar i Territorit rrëzoi lejen për godinën polifunksionale, duke lënë në fuqi vetëm lejen për xhaminë, Komuniteti Mysliman doli në mbështetje të qeverisë.

Kjo ka irrituar pronarët e tokës.

Bëhet fjalë për familjen Kruja.

Nipi i kësaj familje, Alban Bala, në një intervistë për GSH thotë se Komuniteti Mysliman i preu në besë.

Edhe Bala, si Basha, thotë se ka rënë i gjithë projekti.

“Bëhet fjalë për një objekt të përshkallëzuar, 3-4-6 dhe 8 kate, në formë shkallareje, i cili ishte bërë në harmoni me projektin e xhamisë, pasi u projektua nga e njëjta studio turke arkitekturore që realizoi projektin e xhamisë. Ne i dhamë dorë të lirë Komunitetit Mysliman që, edhe objektet që do ndërtoheshin në pronën tonë të bëheshin në harmoni me xhaminë, por Komuniteti u tregua i pabesë me deklaratat që nxjerr. Ai thotë se gëzojnë mbështetjen e qeverisë për projektin, duke anashkaluar marrëveshjen noteriale që ne kemi, e cila tashmë u rrëzua,” tha Bala./tema/ 

 
Lajme Shqip Wednesday, 09 October 2013 11:15

Tiranë- Komuniteti Mysliman reagoi pas vendimit të Këshillit Kombëtar të Territorit, që vendosi të ndryshojë lejen për Xhaminë e Namazgjasë, duke hequr nga projekti një godinë polifunksionale ngjitur me objektin e kultit.

Komuniteti Mysliman, ndryshe nga kryetari i PD, mendon se xhamia do ndërtohet dhe se projekti ka mbështetjen e qeverisë.

“Nisur nga vendimi i datës 08.10.2013, i marrë nga KKT, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ndjen të nevojshme të sqarojë besimtarët dhe opinionin publik se: sikurse u shpreh edhe Kryeministri Rama në deklaratën e tij, projekti i Xhamisë së Namazgjasë do të vazhdojë dhe gëzon mbështetjen e plotë të qeverisë.

Përsa i përket shqetësimit në lidhje me truallin kemi sigurinë e qeverisë se është menduar një zgjidhje e përshtatshme sipas dispozitave ligjore në fuqi,” thuhet në deklaratën e KM./tema/

 
Lajme Shqip Friday, 23 August 2013 09:44

Tiranë – Futja e lëndëve fetare në kurrikulat arsimore, raporti i të rinjve me fenë, fondamentalizmi islamik dhe polemikat mbi Xhaminë e Madhe janë disa nga çështjet mbi të cilat jep opinionin e tij kryetari i Komunitetit Mysliman, Selim Muça.

Në një intervistë për gazetën Panorama ai pohon se në shumë reagime vihet re një tendencë islamofobie që nuk lë aspak shije të mirë.

“Islami është fe e paqes, sigurisë dhe mirëqenies. Islami ka deklaruar gjithmonë se njerëzit gëzojnë respekt pa iu nënshtruar diskriminimit socialpolitik, materialo-shpirtëror, kulturoro-racial dhe të çfarëdo lloji tjetër, dhe i ka nderuar ata me një status të tillë mbi të gjitha krijesat. Kuranideklaron:
“Dhe sigurisht ne i kemi nderuar bijtë e Ademit”. (Isra, 76)
E drejta për të jetuar, liria e praktikimit të fesë, gjuhës, ligjit, kulturës, veshjeve dhe tolerancës, e treguar ndaj jomyslimanëve, buron natyrshëm nga Islami. Kjo është ajo që përfaqëson feja islame. Nëse dikush ka prirje jashtë kësaj kornize dhe madje pretendon se me këtë veprim përfaqëson Islamin, kjo është për shkak të paditurisë ose interesave personale, që mund të jenë çfarëdolloj. Kurani është i qartë, Tradita Profetike është e qartë dhe të gjithë njerëzit sot kanë mundësi të informohen rreth tyre…” shprehet kreu i KMSH-se.