Lajme Shqip Wednesday, 27 July 2011 15:01

Paris – Agjencia evropiane për barna (EMA) rekomandoi përkufizim të përdorimit të vaksinës antivirale “pandermiks” nga kompania farmaceutike “GlaksoSmitKlajn” tek persona më të rinj se mosha 20 vjeçare, për shkak të rasteve të ralla të narkolepsisë (prishje e gjumit) të cilat janë paraqitur pas vaksinimit kundër gripit H1N1 mes fëmijëve dhe adoleshentëve.

Bordi shkencor EMA, megjithatë, e vlerësoi si pozitiv marrëdhënien “dobi-dëm” nga vaksina “pandermiks”.

EMA, megjithatë, këshillon që kjo vaksinë të mos përdoret tek personat më të rinj se 20 vjet, përveç në raste kur do të harxhohen rezervat e vaksinës sezonale.