Lajme Shqip Wednesday, 15 May 2013 16:54

 

Rreth 1500 pjesëtar  të ish TMK-së që nuk vazhduan të jenë anëtarë të FSK-së mbetën pa punë

Për të diskutuar rreth gjendjes dhe mundësisë së risistemimit të tyre, përfaqësuesit e Grupi Iniciues të pjesëtarëve të ish-TMK-së, të mërkurën, mësynë Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, transmeton KlanKosova. 

Safet Syla, drejtor i zyrës për çështjen e trashëgimisë së TMK-së, në kuadër të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, ka bërë të ditur se ish-pjesëtarët e TMK-së, që nuk janë angazhuar në FSK, janë duke jetuar në kushte të rënda ekonomike, prandaj ka kërkuar nga institucionet e Republikës së Kosovës, që të bëjnë më shumë për këtë kategori.

Ish-pjesëtarët e TMK-së kanë edhe kërkesa të tjera që presin t’u plotësohen nga Qeveria e vendit: njohja politike e statusit të ish-ushtarakut dhe gradave ushtarake për të gjithë ish-pjesëtarët e TMK-së; risistemimi (punësimi) për të gjithë ish pjesëtarët e TMK-së të mbetur pa punë; të gjithë ish pjesëtarët e TMK-së, deri në punësimin e tyre të paguhen me një pagë sa paga aktuale e një pjesëtari aktiv të FSK-së; pensionimi i parakohshëm për të gjithë ish pjesëtarët e TMK-së, si për pjesëtarët e FSK-së, janë disa nga kërkesat e ish-pjesëtarëve të TMK-së.