Lajme Shqip Tuesday, 08 October 2013 00:00

Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi ka ndryshuar qëndrim sa i përket vizitave të homologut të tij serb Ivica Daçiq në Kosovë, gjatë fushatës parazgjedhore për zgjedhjet lokale të 3 nëntorit. Ai pas takimit me Daçiqin, me ndërmjetësim të Baroneshës Catherine Ashton, që ka përfunduar para pak qastesh në Bruksel, ka thënë se askush nuk mund të privohet nga liria e tij e lëvizjes. Thaçi shtoi se të gjithë zyrtarët serbë do të lejohen të vijnë në Kosovë, nëse ata plotësojnë procedurën zyrtare dhe dorëzojë një kërkesë për vizitë te autoritetet në Prishtinë.

 

Përgatitja për zgjedhjet e ardhshme lokale në Kosovë ishte fokusi i takimit të sotëm, i cili filloi në rreth 20.30 dhe përfundoi rreth orës 23:00.

 
Lajme Shqip Tuesday, 21 May 2013 13:44

Kryeministri i Kosovës,  Hashim Thaçi  deklaroi se një marrëveshje për planin e zbatimit të marrëveshjës do të arrihet në takimin me kryeministrin serb Ivica Daçiq.

Takimi mbahet sot me ndërmjetësimin e liderës së diplomacisë evropiane  Catherine Ashton.

“Jam optimist dhe me shpresë që do të arrihet marrëveshja për implementim dhe do të shohim hapa konkret të ndryshimit të gjendjes edhe në terren”,  deklaroi Thaçi.

Kryeministri theksoi se do të ketë vullnet të institucioneve kosovare dhe të qytetarëve të veriut të vendit që bashkërisht të punohet për një jetë më të mirë.

“Natyrisht, që sfida do të kemi, vështirësi do të kemi, por këto sfida nuk janë vetëm të veriut janë të gjithë Kosovës, por jam optimist që gjërat do t’i kalojmë bashkërisht”, ka theksuar kryeministri Thaçi.

Ai mohoi mundësinë e rishikimit të marrëveshjës së arritur mes dy shteteve.

“Ridiskutim të marrëveshjes nuk mund të ketë, por opinionet se si do të implementohet duhet të respektohen”, deklaroi  Thaçi.

Ndërkaq Daçiq ka deklaruar se nga Beogradi pritet që deri në fund të javës të hartojë planin e zbatimit të marrëveshjes së Brukselit ku do të përcaktohen afatet dhe veprimet.

 “Plani është i nevojshëm që dikush të mund të konkludojë se po punojmë diç seriozisht”, deklaroi Daçiq. 

 
Lajme Shqip Friday, 17 May 2013 11:28

Gjatë takimit të sotëm, sipas televizionit B92, do të diskutohen temat e telekomunikacionit dhe të energjetikës.
Paviqeviq ka thënë se këto tema kanë nisur më herët në kuadër të dialogut teknik, por asnjëherë nuk janë mbyllur dhe nuk është gjetur zgjidhje për to, transmeton rel.
Prishtina dhe Beogradi kanë arritur deri më tash një sërë marrëvshjesh në kuadër të dialogut teknik në Bruskel, por zbatimi i tyre ka ngecur.
As marrëveshja për normalizim raportesh, e arritur mes dy kryeministrave, Hashim Thaçi dhe Ivica Daçiq, në muajin prill në Bruksel, nuk ka nisur ende të zbatohet. Por, takimi i rradhës mes të Thaçit dhe Daçic, do të mbahet më 21 maj. Lajmi është konfirmuar nga shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Europian, Catherine Ashton,  e cila është edhe ndërmjetësuese e procesit.

“Kam ftuar edhe Daçic dhe Kryeministrin Thaçi për një takim javën e ardhshme, më 21 maj, në Bruksel për të diskutuar hapat e përbashkët që duhet të ndërmerren për zbatimin e marrëveshjes së prillit. Zbatimi i shpejtë është i një rëndësie vendimtare”, ka thënë Ashton përmes deklaratës për media.

Thaçi dhe Daçic kanë arritur me 19 prill marrëveshjen e parë për normalizimin e marrëdhënieve në mes të Kosovës dhe Serbisë. Zbatimi i marrëveshjes së arritur ka ngecur, dhe për këtë gjë të dyja palët kanë fajësuar njëra-tjetrën