Lajme Shqip Monday, 14 April 2014 12:55

Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, ka deklaruar sot se, nuk do të ketë më pasaporta 10-vjeçare, por vetëm 5-vjeçare.

Sipas tij, këto pasaporta të dhëna gjatë vitit 2009-2010 janë në kundërshtim të plotë me ligjin.

“Në periudhën 2009-2010, janë dhënë pasaporta me afat 10-vjeçar për fëmijët dhe kjo është në kundërshtim me ligjin, pasi pasaportat për fëmijët duhet të jenë 5-vjeçare. Janë mbi 156 mijë fëmijë që kanë pasaporta me afat 10-vjeçar”, – është shprehur Tahiri.

Gjithashtu, ministri ka folur edhe për propozimin për ndryshimet në ligjin për kontrollin e mjeteve lundruese.

Ministri i Brendshëm, Tahiri është shprehur se nuk është rinovuar moratoriumi i mjeteve lundruese. “Moratoriumi i mjeteve lundruese nuk jep zgjidhje”.

Sipas tij, mjetet lundruese duhet të regjistrohen të gjitha. “Dispozitat e pr/ligjit japin zgjidhje për sigurinë në det”, – tha ministri. 

Ndërsa kreu i komisionit të ligjeve Braho është shprehur se, ka ardhur koha që ligji për moratoriumin të ndryshojë.

“Moratoriumi ka qenë antiligjor. Për emergjencë duhen miratuar ndryshimet por shumë shpejt ligji duhet sjellë më i plotë sepse është i vjetër”- është shprehur Braho.

Ndërkohë, opozita është larguar nga komision me arsyetimin se do të jetë në një aktivitet tjetër dhe në mbledhje ka qëndruar vetëm Fatmir Mediu./shekulli/