Lajme Shqip Wednesday, 21 August 2013 23:00

Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli, e konsideron ambasadorin amerikan të denjë për të punuar me ish-ministrin e Jashtëm të Shqipërisë në kohën e komunizmit, Reis Malile dhe jo për të qenë krah ish-sekretares së Shtetit, Hillary Cliton apo Sekretarit aktual, John Kerry.

Ajo reagoi ndaj deklaratës së Aleksandër Arvizu, që krahësoi zgjedhjet e 23 qershorit me ato të vitit 1992. Sipas Topallit, një krahasim të tillë nuk mund ta bëjë as edhe një ekstremist i majtë.

“Një vend të madh nuk e përfaqëson dot një njeri i vockël! Për më tepër me miopi të theksuar historike e politike!!! Për të mos i thënë fallsifikator i histories”, tha Topalli.

“Të krahasosh Shqipërinë e 1992, që këputi vargonjtë e “evil empire”, me Shqipërinë anëtare të NATO-s , është njësoj si të vësh shenjën e barazimit midis BrezhnjevitI dhe presidentit Reagan!!! I denjë për të punuar me Reis Malilen, jo me Hillary Clinton e John Kerry. As ekstremistët më të mëdhenj të së majtes nuk kanë guxuar kurrë një gjë të tillë”, shkruan Topalli në Facebook