Lajme Shqip Tuesday, 28 May 2013 10:36

Në Samitin për bashkëpunim në Evropën Juglindore, i cili mbahet në nivel të presidentëve më 31 maj dhe 1 qershor në Ohër, Maqedonia shpërfilli Kosovën duke mos e ftuar kështu presidenten Atifete Jahjaga. E gjithë kjo ka ngjallur reagime në Kosovë.

Pjesëmarrjen në Samit e kanë konfirmuar krekrët e Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës duke i bërë të ditur kreut të Maqedonisë, se nuk do të marrin pjesë në rast se në Samit se do të jetë e pranishme edhe Jahjaga, presidentja e Kosovës. Në anën tjëtër, presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani e ka konfirmuar pjesëmarrjen në këtë Samit edhepse deri më tani shteti shqiptar nuk ka patur reagime zyrtare sa i perket pjesëmarrjes  së tyrë në Samit.
Irma Toptani, zëdhënëse e Presidentit Nishani, ka konfirmuar për Tribunën se deri të hënën pasdite nuk ka pasur ndonjë vendim për bojkotimin e Samitit të Ohrit nga presidenti shqiptar. “Po do të marrë pjesë. Nëse kemi ndonjë reagim tjetër, ndërkohë atë e komunikojmë”, ka thënë shkurt Toptani.