Lajme Shqip Thursday, 23 May 2013 10:54

Kryesuesi i Bashkësisë Islame të Kosovës Naim Tërrnava,  ka aplikuar për  statusin e veteranit të luftës së UÇK-së. Me të kanë aplikuar edhe disa prej bashkëpunëtorëve të tij, raporoton “Koha Ditore”.

Sipas myftiut Tërnava, për të marrë statusin  e veteranit të luftës, është i mjaftueshëm edhe  kontributi i dhënë në luftë duke dhuruar disa mijëra marka e ndihma ushqimore dhe sanitare për refugjatët shqiptarë në zona të ndryshme të luftës.

Tërnava pohon se ka lobuar për të marrë statusin, dhe se ka takuar kryetarin e Komisionit për verifikimin e veteranëve të UÇK-së, Agim Çeku. Myftiu pohon se eprorë ka pasur Sylejman Selimin, Sami Lushtakun, Rrustem Mustafën, Kadri Kastratin etj. Këtë kontribut e ka dhënë nga 6 marsi 1998 deri më 13 qershor 1999.

Në atë periudhë kryetar i Bashkësisë Islame ka qenë Rexhep Boja, i cili i ka këshilluar kolegët e tij hoxhallarë që të mos bëjnë një gjë të tillë.

Por sikur Tërnava për veteran ka aplikuar edhe kryeimami Sabri Bajgora, si dhe komplet kryesia.