Lajme Shqip Sunday, 12 May 2013 15:04

Prishtinë – Lidhja Demokratike e Kosovës përmes një deklarate për media thekson se papunësia, varfëria dhe korrupsioni janë tri çështjet kryesore me të cilat sipas saj identifikohet Qeveria Thaçi. Lidhja Demokratike e Kosovës përmes një deklarate për media thekson se papunësia, varfëria dhe korrupsioni janë tri çështjet kryesore me të cilat sipas saj identifikohet Qeveria Thaçi. Përmes kësaj deklarate, LDK potencon se rreth 77% të qytetarëve vlerësojnë këto tri probleme si më të rëndat në Kosovë në vitet e fundit. 
Më tej thuhet se LDK e vlerëson shqetësues faktin se punësimi në institucione qeveritare po bëhet mbi baza të lidhjeve familjare, ryshfetit dhe përkatësisë partiake. 
”Gjatë vitit 2012, Qeveria Thaçi ka rritur punësimin në institucione qeveritare për mbi 900 persona. Anketat e fundit nga organizata ndërkombëtare, tregojnë se ky punësim është bërë në bazë të lidhjeve familjare dhe miqve në 38% të rasteve, ryshfetit në 24% të rasteve dhe përkatësisë partiake në 13% të rasteve. Niveli arsimor është shumë më pak i rëndësishëm për tu punësuar, vetëm 12%.
Si rezultat, administrata publike është bërë jo profesionale dhe e mbushur me militantë partiakë. Qytetarët dhe bizneset në Kosovë duhet ta dinë se taksat e tyre, në vend që të përdoren për të nxitur punësimin, po përdoren për të paguar militantët partiakë të PDK-së dhe partive në koalicion me të.
Lidhja Demokratike e Kosovës vlerëson se qytetarët kanë nevojë për projekte zhvillimore që nxisin punësimin në sektorin privat dhe bujqësinë në veçanti. Në vend që të investohet në projekte të tilla, gjysma e investimeve publike shkojnë në infrastrukturë rrugore në ndërkohë që vetëm 1% e qytetarëve mendojnë se infrastruktura rrugore është problem në Kosovë”, thuhet në deklaratën e LDK-së.