Lajme Shqip Sunday, 18 August 2013 23:29

Prishtinë – Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, ka marrë pjesë në hapjen zyrtare të festivalit për film dokumentar “Dokufest” në Prizren, ku sivjet mbahet edicioni i XII i këtij festivali.
Jahjaga ka mbajtur edhe një fjalë rasti në hapjen zyrtare të “Dokufest”, ku ka vlerësuar festivalin si një ngjarje të veçantë kulturore.
Mirëpo në fotografitë që janë publikuar në faqen zyrtare të “Dokufest” në rrjetin social, Facebook, Presidentja Jahjaga duket me një fustan tejet transparent ose një arsye tjetër mund të ketë qenë edhe që Presidentja e “ka zënë keq fustanin”. Por fotografitë ku ajo shihet ulur, tregojnë një pakujdesi të Presidentes apo ndoshta edhe një harresë për llojin e fustanit që ka veshur, pasiqë në një nga fotot, fustani i saj ka zbuluar edhe pjesë intime.
Kjo nuk është hera e parë që Presidentja është e vetmja që zgjedhë të thyej “rregullat e veshjes”. Vizita e saj në Abu Dhabi në fillim të këtij viti, gjithashtu ishte “karakterizuar” me një veshje që sipas protokollit, nuk i shkonte edhe aq shumë asaj vizite, pasiqë presidentja kishte zhvilluar takim me princin e Abu Dhabit, Sheikun Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, ku edhe burrat ishin “më të veshur”.
Por duket se Zonja e Parë nuk është e vetmja në këtë “lojë gafash”. Ishte edhe vet Zotëriu i Parë, bashkëshorti i presidents, ai që ishte kritikuar për veshje jo serioze gjatë pjesëmarrjes në samitin e presidentëve të Evropës Qendrore dhe Juglindore.
““Bashkëshorti i presidentes është pjesë e delegacionit zyrtar dhe duhet ra respektoj protokollin. Ai nuk po shkon të luaj golf. Ky është samit zyrtar dhe duhet ta di këtë. Edhe presidentja është dashur ta dijë”, shkruante kohë më parë tabloidi sllovak, Topky.