Lajme Shqip Tuesday, 09 July 2013 09:10

Numri i të vdekurve nga përplasja e trenit transportues në provincën Kuebek në Kanada ka arritur në 13, ndërsa sipas zyrtarëve afro 50 vetë konsiderohen të zhdukur.

Treni po transportonte naftë dhe u përplas në vendin Lac-Megantic, të shtunën në mëngjes.

Së paku pesë vagona ekspoduan, duke i shkatërruar afro 30 ndërtesa.

Zyrtarët e mbrojtjes së ambientit kanë tërhequr vëretjen se 100 mijë litra naftë, që kanë rrjedhur nga treni, mund të derdhen në lumin e afërt, Shën Lorenc.