Lajme Shqip Tuesday, 21 May 2013 13:49

Kryetari i Gjykatës Themelore të Prishtinës,  Hamdi Ibrahimi zbuloi se janë rreth 200 persona të cilët janë dënuar nga gjykatat por që nuk e kanë vuajtur dënimin.

“Personat pas dënimit menjëherë gjatë dërgimit në burg për vuajte të dënimit janë lëshuar”, ka thënë Ibrahimi për KTV-në.

Ai tregoi se politika ndëshkimore në Kosovë është shumë e butë e në anën tjetër po shënon rritje numri rasteve të shitjës së drogave, armëmbajtjeve pa leje, krimit të organizuar e aksidenteve.

“Rrugët e Kosovës po përgjaken dhe njerëzit as në burg nuk shkojnë”, ka deklaruar Ibrahimi.

Ibrahimi deklaroi se duhet bërë vlerësimin e gjyqtarëve sepse ka të tillë që nuk e meritojnë të jenë aty.

Po ashtu edhe Enver Peci Kryesues i Këshillit Gjyqësor të Kosovës deklaroi se sistemi gjyqësor në Kosovë po përballet me probleme përfshirë edhe parashkrimin e lëndëve.