Lajme Shqip Sunday, 04 August 2013 18:40

Shkup – Përderisa liderët politik shqiptar vazhdojnë kohë pas kohe të takohen me liderët maqedonas siç ishte rasti i fundit mes Ali Ahmetit të BDI-së dhe Zoran Zaevit të LSDM-së, takimet mes liderëve shqiptarë assesi të ndodhin.

Për këtë, në BDI, thonë se për momentin janë përqendruar ekskluzivisht në çështjen e emrit, ndërsa nuk e shohin të arsyeshme ndonjë takim eventual me kreun e PDSH-së Menduh Thaçi.

“Kohëve të fundit aktivitetet tona kanë të bëjnë ekskluzivisht me zgjidhjen e çështjes së emrit me qëllim debllokimit të integrimit në NATO dhe BE.

Fatkeqësisht PDSH-ja përmes kryetarit të saj është shprehur se kjo është çështje ekskluzive e popullit maqedonas. Ne e kemi dënuar këtë qëndrim të PDSH-se, sepse vlerësojmë se kjo është në dëm të interesit shqiptar.

Ashtu që përderisa ata nuk e ndërrojnë qasjen nuk e shohim të arsyeshme që ata të involvohen apo të thirren për zgjidhjen e çështjes së emrit dhe me atë integrimin e vendit në NATO dhe BE”, deklaroi për “Zhurnal plus”, zëdhënësi i BDI-së Bujar Osmani.