Lajme Shqip Friday, 24 May 2013 13:18

Kompania private “Komtel”, ka fituar miliona tenderë në KEK dhe KOST dy ndërmarrje publike ku Fadil Ismajli ka qenë menaxher.

Ismajli tash ministër për Zhvillim Ekonomik ka qenë themelues i kompanisë private “Komtel”, raporton e përditshmja “Zëri”, në Prishtinë.

KEK dhe KOSTT i kanë dhënë kompanisë tenderë për veprimtari të ndryshme duke nisur prej furnizimit me kompjuter, mirëmbajtje të softuerëve si dhe furnizimit me njehsorë.

Gazeta raporton se tenderët të cilët janë dhënë në KEK sa ka qenë Ismajli në krye të saj janë hetuar edhe nga zyra e BE-së Kundërmashtrim OLAF e cila disa vite më parë kishte gjetur konflikt direkt interesi mes Ismajlit dhe kompanisë “Komtel”.