Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 12:07

Carmen Kümmerle, Sandra Weckerle, Tanja Hähnel dhe shefja e tyre, Andrea Kirchmayer, ndonëse tashmë kanë mbledhur tri kuti kartoni përplot me syze, ato kërkojnë edhe më  sepse kanë planifikuar një mision humanitar në Kosovë. Ato duan që të matin falas shkallën e dioptrisë te kosovarët dhe t`iu dhurojnë atyre syze përkatëse.

“Sa më e madhe të jetë mundësia e zgjedhjes, aq më lehtë mund të gjendet për secilin diçka e përshtatshme”, thotë Andrea Kirchmayer, raporton Albinfo.

Prandaj, ata që nuk kanë më nevojë për syzet e tyre të vjetra, munden t`i dorëzojnë ato në lokalet e zonjës Kirchmayer.

Pronares së lokalit të syzeve këtë ide ia ka dhënë një e njohur e saj, me prejardhje nga Kosova. Ajo viziton rregullisht familjen në vendlindje dhe i ka treguar zonjës Kirchmeier se atje, në zonat rurale, nuk ka vend ku mund të blihen syzet.

Ndërsa në qytetet e mëdha mund të sigurosh syze, por ato kushtojnë shumë shtrenjtë. E njohura e Andreas dhe e bija e saj tashmë kanë shkuar në Kosovë. Ato do ta bëjnë të njohur atje aksionin e tyre dhe do të vihen në dispozicion si përkthyese. Po ashtu, ato do të kujdesen që mysafiret gjermane gjatë kohës së qëndrimit në Kosovë të strehohen te pjesëtarët e familjeve të tyre.

Andrea Kirchmayer ndjehet paksa e merakosur nëse çdo gjë do të shkojë mirë. Në mes të gushtit do të fillojë aksioni. Një ditë është planifikuar për rrugën deri atje, dy ditë do të zgjasë aksioni dhe një ditë tjetër, rruga e kthimit.

Syzet, përfshirë këtu edhe ato për fëmijë, i pranojnë të gjitha filialet e shitoreve të syzeve Kirchmayer Augenoptik. Ato, natyrisht, nuk bën të jenë të dëmtuara.