Lajme Shqip Wednesday, 22 May 2013 15:31

Ministri i Shëndetësisë Ferid Agani që udhëheq edhe Këshillin Ndërministror për zbatimin e ligjit për kontroll të duhanit e vlerësoi si datë historike 22 majin ditën kur ka hyrë zyrtarisht në fuqi ligji që ndalon pirjën e duhanit në hapësira publike.

Ligji parasheh ndalimin e ekspozimit të pakove të cigareve nëpër të gjitha pikat e shitjës dhe ndalimin e 100 për qindtë të duhanit në hapësirat e mbyllura publike.

Ligji i vjetër për duhanin parashihte ndalimin në vetëm 70 përqind të hapësirave të mbyllura duke lejuar tymosjën në 30 për qind të hapësirës.