Lajme Shqip Sunday, 07 July 2013 01:25

 

Ekspertë serb të sigurisë e shohin si të rrezikshme marrëveshjën ushtarake të

nënshkruar para disa ditësh në mes Ministrit të Ministrisë së Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çekut dhe ministrit të Mbrojtjes së Shqipërisë, Arben Imami.

“Kjo marrëveshje mes Kosovës dhe Shqipërisë është vetëm një fazë drejt realizimit të projektit perëndimor të Shqipërisë së Madhe”, thekson Radomir Milasinovicit, dekan i Fakultetit të Sigurisë në Universitetin e Beogradit,

Gazeta serbe “Vecernje Novosti”, raporton se Ligji për Forcën e Sigurisë së Kosvës ka kufizuar numrin e pjesëtarëve të ushtrisë së Kosovës në 2.500 ushtarë aktivë dhe 800 rezervistë.

Ndërsa vlerësimet për forcën e ushtrisë së Shqipërisë janë të ndryshme, por më së shpeshti përmendet numri prej 13 mijë ushtarëve.

“Ushtritë e bashkuara të Shqipërisë dhe Kosovës janë një forcë që meriton respekt. Serbia, duke mos braktisur parimin e mbrojtjes së sovranitetit, duhet të jetë e vetëdijshme se në anën tjetër të kufirit ka përballë fqinjët armiqësorë.

Marrëveshjen Kosovë –Shqipëri, e vlerëson shqetësuese edhe gjenerali serb, Radovan Radinovic.

“Serbia do të duhej qoftë edhe verbalisht t’i kundërvihet akteve të tilla”, thekson ai.