Lajme Shqip Sunday, 02 March 2014 16:34

Zbardhet rasti i vrasjes së shqiptarit nga Maqedonia, i njohur si “rasti valixhja”.

Vrasja e 46 vjeçarit Amza Zekiri nga Maqedonia është kryer në fundit e tetorit të vitit të kaluar nëHarburg të Gjermanisë.

Ndërsa kufoma e Amza Zekirit është gjetur në një kënetë me datën 6 shkurt 2014 nga dy 16 vjeçarë. Kufoma ishte e mbyllur në një valixhe, e cila ishte nxjerrë nga këneta nga dy adoleshentët kurioz.

Hetuesit kishin të dhëna se vrasja mund të ishte bërë nga rrethi i ngushtë i të afërmve të të ndjerit, prandaj dyshimet shkonin drejt dy djemve të tij.

Hetuesit e çështjes kanë arrestuar një nga dy djemtë e viktimës, ndërsa djali i madh nuk është në Gjermani dhe nuk dihet vendndodhja e tij.

Dajli i vogël Adnani 20 vjeç, është arrestuar dhe ka pranuar krimin, shkruanHarburg aktuell.

Sipas rrëfimit të tij, pas një konflikti që kishte pasur me të atin, e kishte mbytur atë dhe bashkë me të vëllanë 26 vjeç e kishin futur në valixhe. Së bashku e kishin dërguar atë me një taksi për në Sinstorf (Harburg, Gjermani veriore).

Hetuesit tashmë janë në kërkim të taksistit i cili natën në mes të 29 dhe 30 tetorit të vitit 2013 i ka marrë dy vëllezërit Zekiri.