Lajme Shqip Thursday, 05 September 2013 19:01

Prishtinë – Forumi i Të  Rinjve Muslimanë  ka reaguar ndaj fjalës së  ministrit të  Jashtëm të  Kosovës, Enver Hoxhaj mbajtur me rastin e 1700 vjetorit të  Ediktit të  Milanos, ku ministri ka deklaruar se “Konstantini i Madh dhe Edikti i Milanos janë  të  rë ndë sishme pë r kujtesë n historike të  Kosovë s”.

 

Forumi i cili ë shtë i i afërt me Lëvizjen Islame Bashkohu, vec tjerash e cilëson ministrin Hoxhaj si “laik-katolik”

 

Më  poshtë është deklarata e plotë  e FRM-së .

 

Deklaratë për media nga Forumi i Te Rinjve Muslimanë

 

Kostandini i madh është simbol i Serbisë, z. Enver Hoxhaj!

Forumi i të Rinjve Muslimanë ka parë sesi ministri laik-katolik i qeverisë Thaqi, Enver Hoxhaj ka marrë pjesë në simpoziumin katolik që Ipeshkvia e Kosovës ka organizuar me Institutin e Historisë, Institutin Albanologjik, Universitetin e Prishtinës dhe Institutin e Arkeologjisë në Prishtinë për të festuar rastin e 1700-vjetorit të Ediktit të Milanos, vit kur perandori fondamentalist romak Konstandini i Madh, i imponoi fenë kristjane Perandorisë Romake dhe të parëve të popullit tonë. Në këtë ceremoni mesjetare fetare e cila u udhëhoq nga delegati Apostolik i Vatikanit për Kosovën, Juliusz Janusz, për turpin e Republikës sonë u përzienë edhe institucionet laike të Kosovës dhe ministri Enver Hoxhaj. Ministri Hoxhaj i cili ka larguar me dhunë gratë kosovare muslimane nga shkollat nën pretendimin se shteti i Kosovës është laik, në simpoziumin në fjalë e ka shfaqur veten si një katolik ekstremist. Ministri laik-katolik Hoxhaj ka thënë ndër të tjera se “trashëgimia historike e Konstatinit të Madh dhe e Edikti të Milanos janë të rëndësishme për kujtesën historike të Kosovës dhe për identitetin evropian të saj.”… Ai ka deklaruar po ashtu se gjeografia “e Konstatinit të Madh që ishte Dardania antike. Ne frymëzohemi nga fakti i vendlindjes së tij, Dardanisë antike, por krenohemi që gjeografia që e ka përcaktuar Kosovën në qendër të Ballkanit dhe Evropës, e bën Kosovën vend evropian”.

 

Po ashtu ka thënë se: “Gjuha e tij, ishtë gjuha latine. Është një fakt i pamohueshëm historik që në Kosovë deri në shekullin e 18 është shkruar në dy gjuhë, është shkruar në gjuhën shqipe dhe në gjuhën latine. Ne sot krenohemi me alfabetin latin që e përdorim historikisht në këto troje për disa mijëra vjet, dhe i cili alfabet flet për orientimin tonë evropian”.

Dhe“Edikti i Milanos 1700 vjet më parë e shpalli krishterimin fe të barabartë, por të gjithë ne në këtë sallë dhe dihet botërisht që krishterimi është përhapur përpara se të bëhet fe zyrtare në trojet ilire dhe në territorin e Kosovës. Katedralja në mes të Prishtinës është dëshmi e lashtësisë së krishterimit në Kosovë, është dëshmi e fuqisë së tij”.

Për sa më sipër, FRM i përgjigjet si vijon ministrit ekstremist katolik Enver Hoxhaj.

1. Kostandini i madh dhe historia e tij e shtypjes së feve të tjera në favor të Krishtërimit nuk i përket Kosovës. Kostandini ishte një okupator romak, sikur Millosheviqi dhe ne populli i Kosovës nuk kemi lidhje me atë.

2. Gjuha e gjyshërve tanë dhe e gjyshit të z. Enver Hoxhaj është shkruar me gërma arabe, ndërsa të krishterët e Kosovës kanë shkruar me gërma cirilike. Në Kosovë gjuhën shqipe me gërma latine e sollën okupatorët nazi-fashistë italo-gjermanë me në krye kuislingun fashist Ernest Koliqi. Ishin fashistët e Italisë ata që ia ndërruan alfabetin popullit të Kosovës duke i sjellë alfabetin latin të Kostandinit dhe Italisë Fashiste.

3. Krishtërimi në Kosovë, apo Dardaninë e lashtë është përhapur me dhunën shtetërore romake e cila nisi nga Kostandini i Madh, vazhdoi me perandorin Theodhos, me Stefan Dushanin dhe u finalizua më okupimin e Kosovës nga Serbia e Krishterë në vitin 1912.

4. Katedralja Katolike që qeveria Thaqi i ndërtoi me hile popullit të Kosovës në mes të Prishtinës nuk është dëshmi e lashtësisë së Krishtërimit Katolik në vendin tonë, por është dëshmi e dhunës dhe intrigës moderne që Kisha Katolike dhe Opus Dei po bën me popullin e Kosovës të cilin kërkon ta Katolicizojë me dhunë. Katedralja Katolike në qendër të Prishtinës e cila u ndërtua pak vite më parë, duke rrënuar me dinakëri një shkollë publike shqiptare është dëshmi e shkatërrimit të shekullarizmit në vendin tonë nga Vatikani dhe mashat e tij!

5. I kujtojmë ministrit laik-katolik Enver Hoxhaj se përpara ardhjes së Islamit dhe shqiptarizmës në Kosovë, vendi ynë i ka përkuar besimit Ortodoks. Kostandini i Madh ishte pararendës i Ortodoksisë. Pas Ortodoksisë në Kosovë erdhi Islami dhe ne u bëmë muslimanë siç jemi sot e 600 vjet dhe kështu do të jemi deri në Ditë të Kiametit, në dashtë Allahu i madhëruar!

Në fund duam ti kujtojmë ministrit Enver Hoxhaj që Kostandini i Madh nuk është simbol i Kosovës dhe as i 98% muslimanëve të saj. Kostandini është simbol i herezisë së Krishtërimit Trinitar Greko-Roman i cili shkon kundër mësimeve të Jezu Krishtit. Ai është simbol i dhunës Kristjane ndaj feve të tjera dhe i shirkut ndaj Allahut, Zotit të Botëve. Krishtërimi i Kostandinit të madh është ai që e bëri Jezu Krishtin, profetin e Allahut – bir të Tij dhe deklaroi që Zoti është tre – kur Ai është Një! Kostandin pushtuesi është simbol i okupacionit serb të Sllobodan Millosheviçit i cili e shikonte Kosovën si djep të Krishtërimit.

Për sa më lartë, FRM i thotë ministrit Enver Hoxhaj që të ketë turp për deklaratat që ka dhënë në simpoziumin katolik! Deklaratat e tij janë një grusht fytyrës ndaj tolerancës fetare në Kosovë dhe ndarjes së shtetit nga kisha. Ato janë një fyerje ndaj teuhidit të Kuranit i cili dënon Trinitarizmin Greko-Romak të Kostandinit të Madh. Ministri Hoxhaj i cili ka hequr me dhunë nga shkollat motrat tona me shami – në emër të laicizmit të shtetit – në simpoziumin Katolik në fjalë e ka hequr maskën e tij dhe ka treguar që nuk është një laik, por një fanatik katolik.

Për sa më sipër, ne i kërkojmë publikisht ministrit Enver Hoxhaj që të japi dorëheqjen pasi ai ka shkelur Kushtetutën e Kosovës. I kujtojmë z. ministër që simbol i Kosovës nuk është Kostandin Heretiku i i Madh, por është sulltan Murati e sulltan Mehmet Fatihu që e çliruan Kosovën nga tradita e Kostandinit të Madh dhe nga idhujtaria e Trinitarisë dhe sollën Teuhidin e Kuranit. Heroj e simbole të Kosovës janë edhe Adem Jashari, Azem Galica, Isa Boletini, dhe të gjithë herojtë islamik të popullit të Kosovës të cilët luftuan dhe u flijuan për ta ruajtur Kosovën e lirë nga pasardhësit e Kostandinit të Madh dhe diktatorët e Krishtërimit! Z. ministër! Të të vijë turp për ato që kë deklaruar! Ti ke shkelur Kushtetutën – me anë të të cilës po dhunon motrat tona shqiptare! Jip dorëheqje pasi me deklaratat e tua ke fyer traditën dhe fenë e 98% të popullit të Kosovës dhe je rreshtuar me pasardhësit e Sllobodan Millosheviqit, Stefan Dushanit dhe Kostandinit! Ke mëkatuar para Allahut, shtetit dhe kombit! Prandaj pendohu dhe ik!

 

Kryesia e FRM-së

 

 
Lajme Shqip Saturday, 31 August 2013 11:41

Prishtinë- Kryetari i LISBA’së, Fuad Ramiqi ka treguar se është marrë në pyetje nga policia e Kosovës si i dyshuar për kërcënimet publike që i janë bërë Xhabir Hamitit, ish-Kryetar i Kuvendit të Bashkësisë Islame.
“Po, e vërtetë është se unë jam marrë në pyetje në hetuesi në cilësinë e të dyshuarit”, ka thënë Ramiqi, për Gazetën Express.
“Nuk kanë pasur kurrfarë arsye të më marrin në pyetje policia”, ka shtuar ai.
Ramiqi ka thënë se asnjëherë se ka kërcënuar Hamitin dhe askënd tjetër.
“Unë nuk e kam kërcënuar askënd në jetën time, e Xhabir Hamitin më së paku. Lëvizja ka lëshuar deklaratë edhe u kanë një qasje abnormale e Hamitit ndaj meje. Unë në emër tim asgjë s’kam folur”, ka treguar Ramiqi.
Në cilësinë e të dëmtuarit, Xhabir Hamiti ka treguar në polici se prapa kërcënimeve publike të LISBA’së qëndron kryetari i saj Fuad Ramiqi.
Sidoqoftë, Ramiqi thotë se s’ka pas të drejtë Hamiti të drejtoj gishtin drejt tij.
“Unë nuk di çka qyshon z. Hamiti, por s’ka pasur të drejtë me ngrit ndaj meje dyshime të tillë. Është çështje personale e tij. Ai ka dashur të dezorientoj opinionin kah unë”, ka thënë ai.
Përplasjet mes Xhabir Hamiti dhe Fuad Ramiqit kanë nisur prej se janë shpallur kandidaturat për Kryetar të Bashkësisë Islame të Kosovës.
Partia e Ramiqit ka dal publikisht pro Naim Tërnavës për Myfti të Kosovës, ndërsa për Xhabir Hamitin kanë thënë se është anti- islamist dhe anti-kombëtarë.
Në komunikatën e LISBA’së është thënë se ata do të angazhohen me të gjitha mjetet, që ta pengojnë ardhjen e Xhabir Hamitit në krye të BIK’ut.

 

 
Lajme Shqip Wednesday, 28 August 2013 16:18

Prishtinë – Kandidati i vetëm për postin e Myftiut të Kosovës, Naim Tërnava, i cili deri vonë kishte për kundërkandidat tashmë të shkarkuarin nga posti i Kryetarit të Kuvendit të Bashkësisë Islame, Xhabir Hamiti, ditë më parë ka marrë pjesë në përurimin e një xhamie në fshatin Makovc, Komuna e Prishtinës.

Tërnava ishte në mesin e Kryeimamit të Këshillit të Prishtinës, Burhan Hashani, kryetarit të Lëvizjes Islamike “Bashkohu” (LISBA), Arsim Krasniqi, Imamit të Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi, Kryetarit të BIK-ut në Gjilan, Sylejman Osmani e figurave tjera të larta fetare, nga Kosova e më gjerë.

Ndërkaq, ka qenë pikërisht kjo xhami që është përfolur të jetë një prej qendrave të rekrutimit të qytetarëve shqiptarë për të luftuar në anën e kryengritësve në Siri.

Sipas një raporti të organeve të sigurisë së Kosovës, të siguruar nga Klan Kosova, thuhet se kjo xhami është ndërtuar nga salafi, dhe frekuentohet nga persona të cilët mund të jenë rekrutë të ardhshëm në luftën e Sirisë.

Këtë gjë e pati mohuar Arsim Krasniqi, kryetar i Lëvizjes Bashkohu, i cili edhe e ka dhënë tokën për ndërtimin e xhamisë në Makofc.

Raporti tregon se shqiptarët shkojnë në Siri në grupe të vogla, ndërsa, sipas tij, janë dy pika ku bëhet grumbullimi i atyre që shkojnë tu ndihmojnë ‘vëllezërve’ sirianë – njëra në Prishtinë dhe tjetra në Mitrovicë.

Ndërkaq, Osman Musliu nga Sindikata e Bashkësisë Islame të Kosovës, tha për “Zërin” se për këtë çështje nuk është i interesuar të flas.

“Le të marrin pjesë jo vetëm në një xhami, por edhe në dhjetë xhami tjera”, ka thënë Osmani.

Eksperti i çështjeve të sigurisë, Avni Islami, i pyetur nga “Zëri” për pjesëmarrjen e Myftiut Tërnava në përurimin e xhamisë së dyshimtë në Makovc, tha se kjo vizitë është thikë me dy teha.

“Në njërën anë, ai tenton që para opinionit të paraqitet se kinse unë jam që t’i fus nën juridiksionin e BIK-ut të gjitha rrymat fetare dhe në anën tjetër, kryetari i BIK-ut Naim Tërnava, është duke e thelluar bashkëpunimin me grupe të caktuara ideologjike të cilat në një mënyrë e kanë në dorë Naim Tërnaven dhe në çdo kohë munden ta shantazhojnë”, ka thënë Islami./Zëri/ 

 
Lajme Shqip Tuesday, 09 July 2013 18:44

Prishtinë – Partia islamike, LISBA, ka reaguar ndaj deklaratave të kreut të AAK-së, Ramush Haradinaj, i cili i cilësoi ata si palaço.
Subjekti i Fuad Ramiqit e quan Haradinajn profiter që ka bërë miliona më para të bixhozit dhe haraçit.
Në vazhdim lexojeni të plot reagimin e LISBA’s.
Lëvizja Islame Bashkohu i bën thirrje kryetarit të AAK-së Ramush Haradinaj që ta shikoj vetën e tij dhe subjektin politik që drejton në pasqyrën e ndërgjegjes dhe në vend që të quaj dikë palaço pse ka thënë të vërtetën ta pranoj se palaço është ai vetë, sepse populli i Kosovës e dijë fare mirë se prapa asaj fytyre të maskuar palaçoje qëndron fytyra e vërtetë e krimit dhe padrejtësisë barrën e së cilës e bartin qytetarët e Kosovës.
Një palaço të vërtetë e karakterizon performimi pa skenar , por në përshtatje të të tjerëve dhe në varësi të reagimit që të tjerët bëjnë përmes duartrokitjeve.
Një palaço ndërron veshjet dhe ngjyrat e veshjeve, vë simbole dhe dhuron të tilla, përshëndetë dhe uron, por ata që e njohin fytyrën e tij e dinë se nuk ka asgjë të vërtetë, por është thjeshtë punë palaçoje dhe asgjë më shumë.
Palaço shumë fytyrash është ai hipokrit që flet për komb ndërsa i bën pritje madhështore një të sëmuri si prifti katolik Anton Kqira i cili kishte deklaruar se Milloshevici është dashur ti vrasë një milion e nëntëqindmijë shqiptarë të Kosovës vetëm pse janë myslimanë.
Një palaço çdo herë akuzon dikë për të mbrojtur vetën ashtu siç bëri Ramush Haradinaj duke e quajtur profiter LISBA-n ndërsa dihet kush është profiteri i vërtetë që ka grumbulluar milionat përmes bixhozit, reketit e shantazhit, ndërsa shet patriotizëm para popullit të cilin e terrorizon.
Si ta quajmë ndryshe përpos profiter atë i cili u mundua ta bind popullin se është më i miri duke e shpallur vetën si më i miri me qëllim që të arrij në pushtet, duke dhuruar edhe kryqe për të përfituar, por kur këto i dështuan zgjodhi një rrugë tjetër për të përfituar duke sulmuar myslimanët sistematikisht përmes argatëve të tij dhe së fundi edhe vetë në emër të kombit shqiptar për të cilin profiteri i vërtetë dhe injorant u deklarua se është 2000 vjeçar.
Ia bëjmë të qartë Ramush Haradinajt dhe partisë së tij se Islami ka përcjellur shumë të tillë si ju dhe akoma vazhdon të qëndroj i pacenuar prandaj çdo orvatje juaja për të sulmuar islamin dhe për të akuzuar myslimanët është e kotë dhe do të rezultojë me dëshpërimin tuaj.
Fakti që gjendemi në muajin e shenjtë të Ramazanit na bën që të mjaftohemi me kaq.

 
Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 16:54

Fuad Ramiqi, anëtarë i kryesisë së lëvizjes “Bashkohu”, duke folur për ndalesën e bartjes së mbulesës nga femrat myslimane, ka thënë se, femrat kanë të drejtë ligjore dhe kushtetuese që shaminë t’a bartin nëpër institucionet arsimore.

Tekstet shkollore, bartja e shamisë nëpër shkolla dhe lufta në Siri, ishin temat për të cilat ka folur kjo lëvizje në konferencën e parë për shtyp të saj.

“Kërkojmë nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë që sa më parë t’a shfuqizojë vendimin për ndalesën e shamisë”, tha Ramiqi.

Anëtari tjetër i kësaj Lëvizje, Noli Zhita ka kërkuar nga MASHT që të bëjë korrigjimin tekst-librave shkollor ku Islami paraqitet si fe e dhunës. Ai tha se, janë disa tekste shkollore që duhet të ndryshohen sa më parë.

Sipas tij, në këtë drejtim duhet të përfshihet MASHT dhe Ambasada e Turqisë në Kosovë.

E në anën tjetër sekretari i përgjithshëm i këtij subjekti politik, Bujar Gjikokaj i ka, kërkuar Qeverisë së Kosovës që të ndajë mjete për t’i ndihmuar popullin sirian.

Po ashtu ai ka thënë se qeveria duhet t’i hapë dyert për të pritur refugjatë sirianë deri në përfundim të konfliktit të armatosur.

Anëtarët e Lëvizjes Bashkohu kanë kritikuar partitë politike, duke përfshirë këtu edhe partinë e Ferid Aganit (Partinë e Drejtësisë) për udhëheqjen që po i bëjnë vendit.

LISB ende nuk ka vendosur që të marrë apo jo pjesë në zgjedhjet lokale të cilat pritet të mbahen ketë vit.