Lajme Shqip Wednesday, 22 May 2013 14:45

Sot u mbajt seanca e “Grupit të Llapit”, me të akuzuarit Latif Gashi, Rrustem Mustafa dhe Nazif Mehmeti në Gjykatën Themelore të Prishtinës. Gjatë kësaj seance, prokurori i çështjes në fjalë, Charles Harduej, në fjalën e tij përfundimtare, kërkoj që të tre të akuzuarit të dënohen.

Harduej tha se Rrustem Mustafa, si komandant i Zonës së Llapit është përgjegjës i drejtpërdrejtë dhe po aq fajtor sa vartësit e tij që kanë kryer rrahjet dhe torturat në qendrën e paraburgimit në Llapashticë ndaj të ndaluarve civil, raporton RTK.

Prokurori i rastit “Grupi i Llapit” deklaroi se nuk po dënohet e UÇK-ja, por këta të tre të pandehurit. Ndërkohë gjykimi po vazhdon. Seanca e radhës, kur pala mbrojtëse do të paraqes fjalën e saj është me 4 qershor.