Lajme Shqip Tuesday, 05 November 2013 00:33

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet preliminare të zgjedhjeve lokale të 3 nëntorit për kryetarë komunash dhe asamble komunale. Në këto rezultate nuk përfshihen votimet në veri.

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka, ka thënë se nuk ka rezultate se cila parti është e para në nivel vendi.  

24 komuna shkojnë në balotazh, 10 komuna të tjera kanë fituar në rundin e parë

PËRQINDJA PËR KRYETAR KOMUNE 

 

Prishtinë: LDK-ja e VV-ja në balotazh 

LDK: 43.23 %

VV: 31.58 %

PDK: 10.86 %

AKR: 6.38 %

AAK-LDD: 4.36 %

LB: 1.74 %

PF: 1.55 %

PSD: 0.28 %

 

Deçan: AAK-ja pa balotazh 

AAK-LDD: 54.05 % 

LDK: 35.15 %

PDK: 6.71 %

VV: 4.09 %

 

Gjakovë: AKR-AAK në balotazh 

 AKR: 43.43 %

AAK-LDD: 35.80 %

PDK: 12.23 %

LDK: 6.70 %

VV: 1.85 %

 

Gllogoc: PDK-ja pa balotazh 

PDK: 63.08 %

IQD: 24.46 % 

LDK: 4.97 %

AAK-LDD: 3.96 %

VV: 3.53 %

 

Gjilan: LDK-ja e PDK-ja në balotazh 

LDK: 40.13 %

PDK: 26.15 %

VV: 13.79 %

AAK-LDD: 9.51 %

Koalicioni për Gjilanin Faton Bislimi: 3.82 %

 

Dragash: PDK-ja e LDK-ja në balotazh 

PDK: 34.06 %

LDK: 30.64 %

AAK-LDD: 5.74 %

VV:1.51 %

 

Istogu: LDK-ja pa balotazh 

LDK: 51.01 % 

AAK-LDD: 28.87 %

PDK: 15.48 %

VV: 2.49 %

AKR: 2.15 %

 

Kaçanik: PDK-ja pa balotazh 

PDK: 52.57 %

AAK-LDD: 17.96%

LDK: 13.20 %

VV: 7.70 %

PD: 5.42%

AKR: 3.16 %

 

Klinë: PDK-ja e LDK-ja në balotazh 

PDK: 42.26 %

LDK: 24.59 %

AAK-LDD: 23.92 %

PSHDK: 3.96%

AKR: 2.70 %

VV: 2.05 %

 

Fushë-Kosovë: LDK-ja pa balotazh

LDK: 64.27 %

PDK: 21.46 %

VV: 8.11 %

AAK-LDD: 3.37 %

AKR: 2.79 % 

 

Kamenicë: LDK-ja e PDK-ja në balotazh 

LDK: 33.05 %

PDK: 32.52 %

AKR: 18.50 %

AAK-LDD: 13.42 %

VV: 2.51 %

 

Mitrovicë: PDK-ja e AKR-ja në balotazh 

PDK: 42.80 %

AKR: 21.83 %

LDK: 19.86 %

VV: 7.71 %

AAK-LDD: 3.63 % 

Nexhmedin Spahiu: 2.82%

PD: 1.35 %

 

Lipjan: PDK e LDK-ja në balotazh 

PDK: 35.88 %

LDK: 35.33 %

AAK-LDD: 20.52 %

VV: 2.90 %

Aleanca për Lipjanin Basri Demiri 5.36%

 

Novobërdë: LDK e G.I.SRPSKA në balotazh 

LDK: 32.57 %

G.I.SRPSKA: 25.30 %

Obstanak Gradjanska Iniciativa: 15.85 %

AAK-LDD: 2.18% 

PDK: 2.02 %

VV: 2.10 %

 

Obiliq: LDK-ja e AAK-ja në balotazh 

LDK: 30.23 %

AAK-LDD: 26.50 %

PDK: 20.79 %

LB:16.11 %

PD: 2.61 %

VV: 2.38 %

AKR: 1.38 %

 

Rahovec: PDK-ja e AAK-ja në balotazh 

PDK: 39.11 %

AAK-LDD: 32.71 %

LDK: 22.09 %

VV: 3.44 %

AKR: 1.46 %

 

Pejë: LDK-ja e AAK-ja në balotazh 

LDK: 40.85 %

AAK-LDD: 36.12 % 

PDK: 15.22 %

VV: 4.00 % 

PD: 2.58 %

AKR: 0.47 %

 

Podujevë: LDK-ja pa balotazh 

LDK: 50.06 % 

PDK: 38.80 %

VV: 4.38 %

AAK-LDD: 4.32 %

AKR: 1.54 %

 

Prizren: PDK-ja e LDK-ja në balotazh 

PDK: 37.08 %

LDK: 25.22 % 

Zafir Berisha: 12.96 %

AAK-LDD: 9.30 % 

VV:6.62 %

AKR: 1.50 %

 

Skenderaj: PDK-ja pa balotazh 

PDK: 88.45 %

VV: 5.57 %

LDK: 2.18 %

AAK-LDD: 1.28 %

AKR: 1.96 %

 

Shtime: PDK-ja pa balotazh 

PDK: 50.11 % 

LDK: 23. 59 % 

AAK-LDD: 9.73 %

VV: 11.19 %

LB: 4.90 %

 

Shtërpcë: SLS e G.I. SPARSKA në balotazh 

SLS: 38.69 % 

G.I. SPARSKA: 36.14 %

PDK: 11.07%

VV: 6.76 %

LDK: 6.32% 

AAK-LDD: 1.01%

 

Suharekë: LDK-ja e AAK-ja në balotazh 

LDK: 34.80 %

AAK-LDD: 30.24 %

PDK: 29. 20 %

VV: 3.62 %

 

Ferizaj: PDK-ja e LDK-ja në balotazh

PDK: 39.20 %

LDK: 34.03 %

AAK-LDD: 11.92% 

VV: 9.15 %

AKR: 2.19 % 

PD:2.01 % 

 

Viti: LDK-ja e PDK-ja në balotazh 

PDK: 23.67 %

LDK: 37.07 %

AAK-LDD: 13.74 %

AKR: 2.28 %

VV: 21.50%

 

Vushtrri: PDK e AAK-LDD në balotazh

PDK: 38.87 % 

AAK-LDD: 22.34 %

LDK: 22.16 %

VV: 11.06 %

PD: 4.04 %

LB:1.53%

 

Malishevë: IQM e LDK në balotazh 

IQM: 42.19 %

LDK: 25.81 %

PDK: 25.71 %

VV: 4. 39 %

AAK-LDD: 1.37 %

 

Junik: AAK-LDK në balotazh

AAK-LDD: 47.29 %

LDK: 33:20 %

VV: 12.23 %

PDK: 7.29 %

 

Mamushë: KTAP pa balotazh 

KTAP: 53.11 % 

KDTP: 41.36%

KTB: 5.54%

 

Han i Elezit: Rufki Suma pa balotazh 

Rufki Suma: 54.76 %

PDK: 38.42 %

LDK: 6.82 %

 

Graçanicë: G.I.SRPSKA e SKS në balotazh 

G.I.SRPSKA: 48.91%

SKS: 35.02 %

SLS : 14% 

PDK: 1.58%

 

Ranilog: G.I.SRPSKA e SNPK  në balotazh 

G.I.SRPSKA:  39.94 %

SNPK: 36.72%

SLS:17.29%

GKP: 4.24%

 

Partesh: SLS e G.I.SRPSKA në balotazh 

SLS: 45.81%

G.I. SRPSKA:33.97%

NI: 12.32%

DI:7.90%

 

Kllokot: G.I.SRPSKA e SLS në balotazh 

G.I.SRPSKA: 35.39%

SLS: 29.17%

PDK: 16.42%

LDK: 9.39%

 

PËRQINDJA PËR ASAMBLE KOMUNALE 

 

Prishtinë: 

LDK: 38,13% 

VV 19,69% 

PDK 15.05% 

AKR 7.87% 

AAK-LDD 6.99% 

LB 3.82 % 

PD 3.19

PF 1.91%  

 

Deçan: 

AAK-LDD 48.37 % 

LDK 31.43 % 

PDK 12.47 % 

VV 5.28 %  

 PD: 1.12%

 

Gjakovë:

AAK-LDD 24.22 %

AKR 22.93 %

PDK 16. 23 %

LDK 14.73 %

PSHDK 10.2 %

VV 5.56 %  

 

Gllogoc: 

PDK 64.27 %

IQD 15.29 %

LDK 4.81 %

VV 4.17 % 

AAK 3.87%

AKR 2.29 %

 

Gjilan: 

LDK 30.79 %

PDK 22.93 %

AAK-LDD 11.15 %

VV 10.12 %

AKR 4.34 %  

 

Dragash: 

PDK 29.35 %

LDK 27.45 % 

CDU 13.29 %

VAKAT 9.74 %

Bashkimi Demokratik 4.17% 

AKR 3.21 %  

 

Istog: 

LDK 43.35 %

AAK-LDD 23.85 %

PDK 14.85 % 

VV 3.50 % 

AKR 2.28 %

PD:1.97 %

 

Kaçanik: 

PDK 39. 25 % 

AAK-LDD 19.45 %

LDK 14.13 %

VV 9.64 % 

AKR 5.15 %  

PD 6.24 %

 Bashkimi Demokratik për Kaçanikun 4.62 %

 

Klinë: 

PDK 31.28

LDK 21.11%  

AAK-LDD 18.12 %

Iniciativa Qytetare për Klinën 8.75 %

Iniciativa për Progresin e Klinës 6.08%

PSHDK 4 %

VV 2.88%

AKR 2.77 %

 

Fushë Kosovë: 

LDK 41.27 %

PDK 22. 93 

VV 11.77 % 

AAK-LDD 4.33 % 

PD 6.26 %

PDAK 4.39  

 

Kamenicë: 

LDK 28.79 %

PDK 25. 46 % 

AAK-LDD 16.66 %

AKR 14.81 %

VV 4.03 % 

PD 2.46 %

GIZK 7.79 % 

 

Mitrovicë: 

PDK 38. 46 %

LDK 22.83 %

AKR 13.84 %

VV 7.58 %

AAK-LDD 6.82 %

Të Pavarurit e Mitrovicës 3.38 %  

 

Lipjan: 

PDK 28.89 %

LDK 27 % 

AAK-LDD 14.77 %

Aleanca për Lipjanin 8. 33 %

VV 5.65 % 

PD 2 %   

 

Novobërdë: 

LDK 33.60 %

DEMOKRATSKA INICIJATIVA 14,36%

G.I.SRPSKA 13,67% 

Opstanak Gradijanska Iniciativa 12.20 % 

SLS 5.32 %

PDK 4.67 %

AAK-LDD 3.37 %

VV 2.6% 

 

Obiliq: 

LDK 25,38%

AAK-LDD 19,65% 

PDK 19,55%

LB 16,98% 

VV 3.30% 

AKR 2.07% 

G.I.SRPSKA 3.24 %   

 

Rahovec: 

PDK 35,63%

AAK-LDD 25,90%

LDK 23,69% 

VV 5.91% 

AKR 3.37%

LB 2.56% 

PD 2.04 %   

 

Pejë: 

LDK 30,93%

AAK-LDD 29,38%

PDK 17,64%

VV 5.50 % 

PD 4.62%  

AKR 2.02% 

 

Podujevë: 

LDK 42,61%

PDK 33,74%

AAK-LDD 8.47 %

VV 7.13 %

AKR 3.35 %  

 

Prizren: 

PDK 26,17%

LDK 21,84%

Bashkimi Demokratik 9.57%

AAK-LDD 8.50 %

VV 6.42%

KDTP 6.06% 

VAKAT 4.05% 

KTAP 2.09 %  

AKR 1.93%

 

Skenderaj: 

PDK 82.37 %

VV 3.60

LDK 2.78%

AAK-LDD 2.29 %

PD 1.90%, AKR 1.81% 

 

Shtime: 

PDK 47,57%

LDK 23,34%

VV 10,01%

AAK-LDD 8.11%

LB 4.44% 

PD 2.48 % 

AKR: 2.06% 

 

Shtërpcë: 

G.I.SRPSKA 42,84% 

SLS 37,51% 

PDK 10,33% 

LDK 3.66%  

 

Suharekë: 

LDK 31,40% 

AAK-LDD 30,31%

PDK 27,15%

VV 5.91% 

PD 1.84%  

 

Ferizaj: 

PDK 34,61%

LDK 31,15%

AAK-LDD 12,77%

VV 9.43% 

AKR 4.58%

NQF 2.77%

 

Viti: 

LDK 31,51% 

PDK 20.21% 

AAK-LDD 18,04% 

VV 17,07% 

AKR 4.43% 

PSHDK 2.08%  

 

Vushtrri: 

PDK 33,97% 

LDK 19,68%  

AAK-LDD 18,53% 

VV 10,25% 

AKR 4.54% 

LB 1.95 %  

 

Malishevë: 

IQM 33,07%

PDK 28,05%

LDK 25.75 %

VV 5.96%

AAK-LDD 3.21%  

 

Junik: 

AAK-LDD 40,55% 

LDK 33,51% 

VV 15,00% 

PDK 10,93%  

 

Mamusha: 

KTAP 52,95%

KDTP 34,50% 

KTB 8.24% 

PDK 4.31%  

 

Hani i Elezit: 

PDK 32,21%

AAK-LDD 28,62%

LDK 21,68%

VV 16,32%

AKR 1.17%

 

Graçanicë: 

G.I.SRPSKA 46,00%

SKS 27,06%

SLS 11,73%

JSLV 6.95%  

 

Ranilug: 

G.I.SRPSKA 35,97%

SNPK 35,27%

SLS 19,42% 

GKP 6.25% 

 

Partesh: 

SLS 37,50%

G.I.SRPSKA 18,13%

Demokratska Inicijativa 13,05%

Narodna Inicijativa 12,58%

Graðanska Inicijativa Srpska Pasjane 10,23% 

GSDB 6.09%  

 

Kllokot: 

G.I.SRPSKA 28,92% 

SLS 22,26% 

PDK 15,83% 

LDK 13,40%

AAK-LDD 8.07%

 

/E. e Re/

 

 
Lajme Shqip Thursday, 05 September 2013 11:25

Prishtinë- Serbët aplikuan në KQZ ashtu siç iu kishte kërkuar Beogradi – me listë të përbashkët “Serbija”. Atë e dorëzoi mbrëmë brenda afatit ligjor kryetari i të ashtuquajturit qark i Kosovës, Vlladeta Kostiq. Lista qytetare unike serbe në zgjedhjet lokale të 3 nëntorit, do të përfaqësojë serbët në 24 komuna të Kosovës.

Pas aplikimit të serbëve, tani në KQZ numri i subjekteve që kanë aplikuar për të garuar në këto zgjedhje ka arritur në 102, nga të cilat 18 janë serbe, 33 parti politike, 2 koalicione, 53 nisma qytetare dhe 15 kandidatë të pavarur.
Nuk ka konfirmime në KQZ nëse të gjithë do të certifikohen. 
Zyra për regjistrimin e partive politike ka 15 ditë afat për kontrollimin e dokumentacionit, ndërsa më 19 shtator hedhet shorti për renditjen e subjekteve në fletëvotim./ koha/ 

 
Lajme Shqip Monday, 12 August 2013 16:10

Prishtinë – Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, ka thënë se deri më tani nuk është diskutuar se si do të duket logoja në fletëvotimet e 3 nëntorit.

“Me përgjegjësi të plotë mund të them se nuk është diskutuar kurrë çështja e logos dhe as që ka qenë pjesë e marrëveshjes. Mund të them se kjo marrëveshje, e cila është në fuqi, nuk flet për ndryshimin e simoboleve apo logove, por po ashtu nuk mund të parashikoj nëse ato do të gjenden në fletëvotime”, ka thënë Daka për mediat serbe, transmeton REL.

Ajo po ashtu ka kujtuar se Kosova dhe Serbia, më 19 prill, kanë nënshkruar një marrëveshje, e cila bazohet në ligjet e Kosovës, përkatësisht “pika 11 e kësaj marrëveshjeje parasheh që zgjedhjet në Kosovë të mbahen sipas ligjeve të Kosovës dhe standardeve ndërkombëtare”.

Shefi i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin, ka thënë se për Serbinë është e papranueshme që fletëvotimet për zgjedhjet lokale në Kosovë të kenë simbolet shtetërore të Kosovës.

 

 

 
Lajme Shqip Saturday, 10 August 2013 10:09

Tiranë – Me akuzën e braktisjes së detyrës, manipulimit të tabelave dhe tjetërsimit të rezultatit të zgjedhjeve, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve vendosi dje me 4 vota pro të kallëzojë penalisht 50 komisionerë e numërues të Qarkut të Lezhës. “Me marrjen e vendimit për kallëzimet penale ndaj personave të ngarkuar me administrimin e procesit të votimit dhe numërimit të votave, të shpresojmë që në zgjedhjet e ardhshme këto të dyja t’u shërbejnë të gjithë komisionerëve që të mos përqëriten gjëra të tilla më. Transparenca e kutive të votimit, e hapjes së tyre dhe marrja e këtyre masave të shërbejë që nesër që komisionerët të jenë të përgjegjshëm për atë që ata marrin përsipër të bëjnë”, – deklaroi pak para marrjes së vendimit, kryetarja e KQZ-së, Lefterie Lleshi. Komisioni Qendor i Zgjedhjeve i nxori faktet e manipulimit të procesverbaleve pasi hapi dhe numëroi 10 kuti në Qarkun e Lezhës, nga të cilat rezultoi se për shkak të deformimeve të rezultatit nga komisionerët dhe numëruesit, Partisë Demokratike i ishte hequr një mandat deputeti.

SANKSIONET 
Të 50 komisonerët dhe numëruesit, përfaqësues të forcave kryesore politike në vend, ngarkohen nga KQZ me përgjegjësinë e konsumimit të veprave të parashikuara në Kodin Penal, respektivisht neni 326 dhe neni 330/a. Falsifikimi i materialeve dhe rezultatit të zgjedhjeve, vepra për të cilën ata akuzohen, dënohet me burgim nga 1 deri në 5 vjet. Po kjo vepër kur kryhet nga personat që kanë për detyrë të administrojnë procesin zgjedhor dënohet me burgim nga 3 deri në 7 vjet dhe me gjobë nga 300 mijë deri në 600 mijë lekë. Ndërsa braktisja e detyrës apo refuzimi për të kryer detyrën nga personat e ngarkuar me administrimin e procesit të votimit dënohet me burgim nga 2 deri në pesë vjet. Ky ashpërsim i Kodit Penal u bë rreth një vit më parë me kërkesën e Partisë Socialiste dhe me konsensusin e Partisë Demokratike. FONDET E PARTIVE Gjatë mbledhjes së djeshme, KQZ vendosi për paratë që përfitojnë partitë në bazë të rezultatit të 23 qershorit. Buxheti i shtetit ndan mes tyre në bazë të votave të marra, një fond perj 65 milion lekësh. Nga kjo shume zbritet fondi i dhënë paradhenie para zgjedhjeve për secilin subjekt nisur nga performanca në zgjedhjet e shkuara. Me përjashtim të LSi-së, PR-së dhe PDIU-së, të gjitha partitë e tjera garuese në zgjedhjet e 23 qershorit, duhet t’i kthejnë mbrapsht paratë, KQZ-së. PS e cila kishte marrë 20 milion lekë fond paradhënie nga KQZ, ndonëse rezultoi forca e parë e këtyre zgjedhjeve, duhet t’i kthejë këtij institucioni 3.5 milionë lekë. Kjo sepse më herët ishte gjobitur nga KQZ me 6 milionë lekë për mos respektim të kuotës së grave në lista. Ndërsa demokratët të gjobitur me 4 milionë për të njejtën arsye, duhet t’i kthejnë mbrapsht KQZ-së, 8.4 milionë lekë. Mbledhja e djeshme e KQZ–së, 8.4 milionë lekë.

EMRAT E 50 KOMISIONERËVE DHE NUMËRUESVE TË QARKUT LEZHË TË KALLËZUAR PENALISHT NGA KQZ 
1. Kallzim penal ndaj shtetasve me detyrë Kryetar, Zv/Kryetar, anëtarë dhe sekretar të KZAZ-së Nr.13 në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Lezhë si më poshtë: 
Alketa Hoxha Kryetare 
Gjovalin Gjeloshi Zv/kryetar 
Gjergj Deda Anëtar 
Shaqe Marini Anëtar 
Lek Prendi Anëtar 
Vitore Palaj Anëtar 
Bardh Dedgjonaj Anëtar 
Aleksander Gjonmarkaj Sekretar 
2. Kallzim penal ndaj shtetasve me detyrë anëtarë, sekretar dhe numërues i parë Grupeve të numërimit të KZAZ-së nr.13 në Prokurorinë e Rrethit 
Gjyqësor Lezhë, si më poshtë: 
a) QV Nr.7051, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.3 të përbërë nga: 
Arben Doda Nr.i parë 
Gjergj Malshi sekretar 
Zef Jakaj Anëtar 
Prenç Ndoj Anëtar 
b) QV Nr.708, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.4 të përbërë nga: 
Lubo Dedgjonaj Nr.i parë 
Fran Zefi Sekretar 
Pashke Trashaj Anëtar 
Pjetur Marku Anëtar 
c) QV Nr.7081, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.5 të përbërë nga: 
Regjina Ujka Nr.i parë 
Pashk Froku Sekretar 
Edmond Ndreu Anëtar 
Kastriot Dosti Anëtar 
ç) QV Nr.725, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.2 të përbërë nga: 
Salvador Markbruka Nr.i parë 
Petrit Marku Sekretar 
Enkeleida Coli Anëtar 
Blenard Kotorri Anëtar 
d) QV Nr.762, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.3 të përbërë nga: 
Marije Deda Nr.i parë 
Edmond Palushi Sekretar 
B….. Margjeka Anëtar 
Zef Deda Anëtar 
dh) QV Nr.763, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.2 të përbërë nga: 
Petrit Ded Bardhi Nr.i parë 
Marta…… Sekretar 
(cilësia e fotokopjimit nuk mundësonte leximin e dy emrave të tjerë) 
e) QV Nr.764, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.1 të përbërë nga: 
Fran Zefi Nr.i parë 
Eduard Suta Sekretar 
(cilësia e fotokopjimit nuk mundësonte leximin e dy emrave të tjerë) 
ë) QV Nr.769, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.4 të përbërë nga: 
Lirika Golemi (Shaqir) Nr.i parë 
Pashko Trashaj (Dede) Sekretar 
(dy emrat e tjerë nuk janë në tabelën e paraqitur. Për dy emrat e evidentuar, 
emrat në kllapa janë të pasqyruar sikundër në tabelë) 
f) QV Nr.770, numëruar nga Grupi i Numërimit Nr.1 të përbërë nga: 
Fation Bushi Nr. i parë 
Nikolin Shqefna Sekretar 
Edison Kola Anëtar 
3. Kallzim penal ndaj shtetasve me detyrë Kryetar dhe Sekretar i Qendrave të 
votimit të ZAZ–së nr.15, në Prokurorinë ë Rrethit Gjyqësor Kurbin si më poshtë: 
a). Kryetar i KQV Nr.858 Tom Laska 
b). Sekretar i KQV Nr.8581 Sandër Nezha 
c). Kryetar i KQV Nr.859 Ded Prenga 
d). Sekretar i KQV Nr.8591 Fran Lleshi 
e). Kryetar i KQV Nr.860 Gëzim Zyba/BW/LSH/