Lajme Shqip Friday, 28 March 2014 22:59

Shefi i rojeve të burgut Nigratas: Ilir Kareli kishte shenja goditjesh në trup

Pas daljes së rezultateve të autopsisë, të cilat treguan se 40-vjeçari shqiptar Ilia Kareli ka vdekur si pasojë e rrahjeve, dhe jo nga shkaqe natyrale, një fakt të tillë pohon edhe shefi i rojeve të burgut Nogratas, Harris Konsolidis. Ky i fundit ka deklaruar se Ilia Kareli, kishte shenja goditjesh në trup, në momentin e transferimit në burgun Nigratas. Mediat greke bëjnë me dije, se Konsolidis ka thënë se 40-vjeçari shqiptar, i cili vrau gardianin e burgut tre ditë më parë, kishte refuzuar mjekimin, por edhe ushqimin. “Kareli ka qenë në monitorim gjatë gjithë kohës që ka qenë në burg dhe nuk ka pasur asnjë kontakt me të burgosurit e tjerë”, -sqaron më tej Konsolidids. 

14:15-Autopsia: Vdekja e Karelit erdhi si pasojë e rrahjeve

Rezultatet e autopsisë të të dënuarit Ilia Kareli, tregojnë se vdekja e tij ka ardhur si pasojë e rrahjeve, dhe jo nga shkaqe natyrore. Sipas medieve greke, autopsia ka treguar se 40-vjeçari shqiptar kishte thyerje të kafazit të kraharorit dhe shenja në trup, të cilat kanë ardhur si pasojë e goditjeve që janë ushtruar mbi të. Sipas ekipit mjeko-ligjor goditjen janë bërë para 24 orëve. Më tej ata sqarojnë se Kareli nuk është rrahur me dorë, por me mjete të forta, për të cilat ende nuk është dhënë një konkluzion se çfarë lloji i përkasin. Ndërkohë mjekët janë duke bërë edhe analiza e ekzaminime të tjera të trupit të 40-vjeçarit.