Lajme Shqip Monday, 27 January 2014 16:00

Tiranë – Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha akuzoi sot dyshen Rama-Meta për ndërhyrje nëserverin e tatimeve. Duke folur në mbledhjen e gurpit parlamentar të PD-së, Bashaka kerkuar pergjigje për qellimin e ketij akti quajtur prej tij si banditesk.

“Do te diskutojme mbi pasojat qe paraqet jashte ligjit mbajtja e te dhenave te serverit dhe venien para pergjegjesise se autoreve. Grupi i PD-se do te depozitoje ne Kuvend kerkesen per ngritjen e nje komisioni hetimor per shkeljen e legjislacionit per transferimet e paligjshme ne policine e shtetit dhe efektin qe kjo ka per jeten dhe sigurine e jetes se qytetareve. Shteti vdes kur sulmohet dhe bastitset nga vete qeveritaret, ose te ashtu quajtur qeveritare, sepse nuk quhen ata qe dergojne keshilltaret dhe lakejte e tyre per te kopjuar te dhenat”- thaBasha.

Sipas tij, te dhenat e kane vendin vetem ne ate server, pasi kudo tjeter perbejne agresion per sipermarrjen dhe cdo tatim pagues shqiptar. /albeu/

 
Lajme Shqip Thursday, 18 July 2013 18:10

Tiranë – Kreu i LSI- Ilir Meta në një konferencë të përbashkët për shtyp me ambasadorin amerikan Aleksandër Arvizu dhe përfaqësuesin e Dhomës Amerikane të Tregtisë deklaroi se ndajnë të njëjtat qëllime për një të ardhme më të mirë për Shqipërinë.

“Ndajmë qëllime të përbashkëta për një të ardhme me të mriz për Shqipërisë që duhet të bazohet në situatë ekonomike dhe klime biznesi më të mirë dhe në mundësi të reja për investitorët e huaj veçanërisht ata amerikan, për të zgjeruar prezencën e tyre në vendin tonë. Kjo ndihmojë në rritjen ekonomike të vendit dhe do të përmirësojë imazhin e Shqipërisë më tej”, u shpreh Meta.

Ambasadori Arvizu nga ana e tij teksa falënderoi Metën për kohën që i dedikoi në këtë prag tranzicioni, vlerësoi rolin kyç që kreu i LSI-së do të ketë në qeverinë e re. Arvizu theksoi se në Shqipëria munduri të mëdha investimi dhe amerikanët po kërkojnë mundësi të reja.