Lajme Shqip Sunday, 09 February 2014 15:11

Prishtinë- Gjykimi ndaj protestuesve të arrestuar të premten gjatë protestës para Rektoratit, ka nis në Gjykatën Themelore në Prishtinë, ku janë duke u deklaruar avokatët mbrojtës të të pandehurve. 

Ky proces, siç mëson Koha.net, mund të zgjas relativisht gjatë, duke qenë se avokatët duhet të deklarohen për secilin prej të pandehurve. 

Prokuroria ka kërkuar nga 30 ditë paraburgim për 28 të pandehurit, ku ndër ta janë edhe drejtori i KIPRED-it, Ilir Deda dhe anëtari i Lëvizjes Vetëvendosje, Ylli Hoxha. /koha/ 

 
Lajme Shqip Saturday, 13 July 2013 14:51

Prishtinë- Ligjin për Amnisti e kundërshtojnë 12 564 qytetarë. Kështu tregojnë nënshkrimet e grumbulluara në peticionin e organizuar nga Shoqëria civile, e cila vazhdon ta kundërshtojë ligjin për amnisti, të miratuar në Kuvendin e Kosovës gjatë seancës së të enjtes.

Ilir Deda, drejtor i KIPRED, gjatë një konference të sotme për shtyp, ka paralajmëruar se këtë peticion javën e ardhshme do ta dërgojnë tek presidentja dhe tek organizmat ndërkombëtarë, raporton koha.

Ai ka thënë se shoqëria civile kërkon që ky ligj të specifikojë personat dhe natyrshmërinë e veprave kriminale.