Lajme Shqip Wednesday, 22 May 2013 14:45

Sot u mbajt seanca e “Grupit të Llapit”, me të akuzuarit Latif Gashi, Rrustem Mustafa dhe Nazif Mehmeti në Gjykatën Themelore të Prishtinës. Gjatë kësaj seance, prokurori i çështjes në fjalë, Charles Harduej, në fjalën e tij përfundimtare, kërkoj që të tre të akuzuarit të dënohen.

Harduej tha se Rrustem Mustafa, si komandant i Zonës së Llapit është përgjegjës i drejtpërdrejtë dhe po aq fajtor sa vartësit e tij që kanë kryer rrahjet dhe torturat në qendrën e paraburgimit në Llapashticë ndaj të ndaluarve civil, raporton RTK.

Prokurori i rastit “Grupi i Llapit” deklaroi se nuk po dënohet e UÇK-ja, por këta të tre të pandehurit. Ndërkohë gjykimi po vazhdon. Seanca e radhës, kur pala mbrojtëse do të paraqes fjalën e saj është me 4 qershor.

 
Lajme Shqip Tuesday, 21 May 2013 13:49

Kryetari i Gjykatës Themelore të Prishtinës,  Hamdi Ibrahimi zbuloi se janë rreth 200 persona të cilët janë dënuar nga gjykatat por që nuk e kanë vuajtur dënimin.

“Personat pas dënimit menjëherë gjatë dërgimit në burg për vuajte të dënimit janë lëshuar”, ka thënë Ibrahimi për KTV-në.

Ai tregoi se politika ndëshkimore në Kosovë është shumë e butë e në anën tjetër po shënon rritje numri rasteve të shitjës së drogave, armëmbajtjeve pa leje, krimit të organizuar e aksidenteve.

“Rrugët e Kosovës po përgjaken dhe njerëzit as në burg nuk shkojnë”, ka deklaruar Ibrahimi.

Ibrahimi deklaroi se duhet bërë vlerësimin e gjyqtarëve sepse ka të tillë që nuk e meritojnë të jenë aty.

Po ashtu edhe Enver Peci Kryesues i Këshillit Gjyqësor të Kosovës deklaroi se sistemi gjyqësor në Kosovë po përballet me probleme përfshirë edhe parashkrimin e lëndëve.