Lajme Shqip Tuesday, 06 August 2013 13:05

Shkup- Banorët e Komunës Qendër dhe organizatat për mbrojtjen e ambientit, kanë paralajmëruar protesta edhe për ditën e sotme.

Një nismë e sektorit civil, ndihmuar edhe nga Komuna Qendër, ka si qëllim të rikthejë parkun në gjendje të mëparshme.

Kësisoj, gjatë mbrëmjes së kaluar, aktivistët për mbrojtjen e ambientit kanë mbjellë fidanë në vendin e “krimit”, shkruan Zhurnal.

Kjo është mënyra që kanë zgjedhur banorët dhe shoqëria civile për të mbrojtur hapësirën kontestuese nga fillimi i punimeve ndërtimore.

Kreu i Komunës Qendër, Andrej Zhernovski, ka pranuar se nuk ka fuqi për të parandaluar prerjen e druve dhe të pengojë ndërtimin e objektit të KRD-së.