Lajme Shqip Friday, 24 May 2013 10:20


Ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Sylejman Selimi pritet të paraqitet sot në seancën e procedurës paraprake ku një gjykatës i EULEX-it pritet të marrë vendim nëse ambasadorit Selimi do t’i shqiptohet masa e paraburgimit apo do të lihet i lirë.
Seanca gjyqësore do të mbahet në ora 15:00 dhe bashkë me ambasadorin do të paraqiten edhe Sami Lushtaku, Sahit Jashari, Jahir Demaku, Zeqir Demaku e Hysni Thaçi, të cilët janë ndaluar në mbajtje nga EULEX-i. 
Grupi i Drenicës akuzohet për krime lufte për veprat-torturim, arrestime e trajtim çnjerëzor.