Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 23:23

Pas zyrtarizimit të dorëheqjes, ish-drejtori i Bordit të Agjensisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Blerim Rexha, sonte ka treguar për presionet që i janë bërë derisa mbante këtë post.

“Miqtë me kanë thënë më mirë me ardhë te ti që ke dhënë dorëheqje, sesa me ardhë te ti për të pame”, ka thënë Rexha në Zonën e Debatit në Klan Kosova.

Sipas tij, ka qenë një tokë 25 hektarë më një ofertë për 5 mijë euro dhe me rekomandim që duhet të pranohet.

Rexha ka folur edhe për qëndrimet e tij ndaj shtetit amerikan duke thënë që “Tendenca se kinse unë jam kundër interesave amerikane dhe evropiane në Kosovë, nuk qëndron”.

Dino Asanaj ishte kryetar bordi i AKP-së por u gjet i vrarë në zyrën e kompanisë private të tij në Veterrnik.

Ai vdiq nga 11 plagët e marra me thikë.

Hetimet e prokurorisë konstatuan se ai kishte bërë vetëvrasje.

Prokuoria po heton rastin e tij ende nën dyshimin se ka mundur të jetë i shtyrë për të bërë vetëvrasje.

 
Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 14:53

Pikërisht në kohën kur Ministria e Drejtësisë po e bën gati stafin për hapjen e burgut më të ri atij të Gërdovcit, dhe janë vetem disa ditë në pyetje për hapjen e këtij burgu, drejtori, Naim Maloku jep dorëheqje. Këtë veprim ai pritet ta zyrtarizojë nesër. Ka disa muaj që e ka paralajmëruar atë por thotë se nesër do ta bënë zyrtare.

Një gjë të tillë ai e ka konfirmuar dhe thotë se po e bën për arsye familjare.

Duke filluar nga 1 korriku, Maloku konfirmon që nuk do të merr pagë nga buxheti I shtetit  por do të ketë një punë tjetër, që ka të bëjë me prodhimin. Sa i përket politikës, thotë se nuk ka menduar nëse do të jetë aktiv ose jo.

Malokut nuk i duket lajm dorëheqja e tij. “E kam paralajmëruar që disa kohë dorëheqjen, kjo për shkaqe familjare, ashtu e kam përmendur edhe në paralajmërim. Ka të bëjë me familjen dhe nuk e di pse po ju duket lajm dorëheqja ime?! Sa drejtori jep dorëheqje, shkarkohet e çka jo tjetër”, thotë ai.

KosovaPress ka mësuar se ai do të jetë i angazhuar në prodhim, e që ka të bëjë me punën e tij që e kishte para se të futej në luftë, pra si inxhinier i kimisë.

Drejtori i burgut të sigurisë së lartë, thotë se projekti në fillim kishte mangësi por tashmë të gjitha punët janë rregulluar dhe shumë shpejtë ai do të jetë funksional, siç duhet. Maloku thotë se ka punuar me shumë përkushtim për sa ka qenë në këtë post dhe vlerëson se është bërë punë e madhe.

“Thuajse gjithçka ka përfunduar. Unë kam punuar gjashtë muaj edhe në Dubravë. Sa i përket burgut të Sigurisë së lartë deri me lugët dhe pjatat jam përkujdesur se si dhe çfarë do të jenë. Kapaciteti i tij do të jetë për 600 të burgosur ndërsa 1 milion e 800 mijë euro që kanë tepruar kemi projektuar një pjesë të re të objektit”, thotë Maloku.

Malokut për shkak të kushteve ekonomike veç i është nisur i biri me gjithë familje që të jetojë dhe punojë jashtë vendit.

I pyetur nëse do të jetë aktiv në politikë, thotë se është anëtarë i AAK-së por nuk ka menduar nëse do të jetë aktiv ose jo.

 
Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 13:40

Kryetari i Bordit të Agjensisë së Privatizimit Blerim Rexha dha dorëheqje të mërkurën nga kjo pozitë. Dorëheqja e tij u pasua pas dy dorëheqje të kolegeve të tij në bordin e AKP-së përkatësisht anëtares Dardane Peja dhe përfaqësueses amerikane në bord Bernadete Roberts.

Blerim Rexha ka dhënë dorëheqje nga pozita e kryetarit të Bordit të Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit. Rexha thotë që shkas i dorëheqjes së tij  ishte tendenca që kinse ai është kundër interesave amerikane dhe evropiane në Kosovë, nuk qëndron. “ Unë e familja ime, ashtu sikur të gjithë qytetarët e Kosovës, përkulemi me shumë respekt para kontributit të SHBA-së dhe BE-së dhënë për popullin dhe shtetin e Kosovës.

“Në këtë situatë të krijuar jap dorëheqje të pakthyeshme nga pozita e kryesuesit të Bordit të AKP-së”, thuhet në letrën e Rexhës. Ai u ka kërkuar falje deputetëve të Kuvendit të Kosovës, qytetarëve të Kosovës, që në këtë kohë të shkurtër nuk ka mundur të zbatojë rekomandimet e tyre për rritje të transparencës dhe ndryshimit të modelit të privatizimit, të dala nga Rezoluta e Kuvendit e tetorit e vitit 2012. Ai ka ripërsëritur se AKP-ja duhet të ndërrojë qasjen ndaj pronës, aseteve që privatizon dhe menaxhon.