Lajme Shqip Sunday, 23 June 2013 09:04

Prishtinë – Nuk lë tender pa fituar në Deçan. E tash është zgjedhuar edhe më shumë. Fahri Selmanaj, vëllai i kryetarit të Deçanit Rasim Selmanaj ka nis e po fiton punë edhe në Prishtinë.

Ai së fundi ka fituar një tender goxha të majmë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës në vlerë prej afër 26 mijë eurosh. Në mesin e shumë kompanive që i hynë garës për ta furnizuar QKUK’në me materiale për shtyp, finalist e më pas edhe fitues doli vëllai i kryetarit, shkruan Express. 

Shtypshkronja “Agimi De” që diku figuron si kompani në pronësi të Fahri Selmanajt e diku tjetër është e regjistruar në emrin e gruas së tij, Hajrije Selmanajt, këtë vit do ta furnizojë QKUK për çdo material të shtypur që ajo ka nevojë, përfshirë këtu edhe udhëzimet e recetave që lëshohen nga mjekët.“QKUK ka pranuar gjithsej shtatë tender për furnizim me materiale për shtyp. Tenderi i përgjegjshëm me çmimin më të lartë që ka konkurruar ishte 63 mijë e 544 euro, derisa ai më i ulëti 25 mijë e 838 euro”, thuhet në njoftiminqë QKUK ka publikuar në faqen e Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik.

E sipas QKUK’së, ishte pikërisht kompania e Fahriut dhe e Hajrisë, ajo që konkurroi me ofertën më të volitshme. Prandaj me 14 qershor të këtij viti u shpall fituese, derisa kontrata të dyja palët e nënshkruan vetëm pas nëntë ditësh, me 23 qershor.

Është e njëjta kompani e cila që nga viti 2004, kur ky ishte regjistruar si “Agimi De” ka fituar të gjithë tenderët për furnizimin me materiale të shtypura (administrative), në komunën e Deçanit.

Më 31 korrik 2009, “Agimit De” i ishte dhënë një kontratë për furnizim me material administrativ për kuvendin komunal, shkollat, mirëqenien sociale dhe Qendrën e Mjekësisë Familjare (QMF) “A. Ukëhaxhaj”. Në tetor të vitit 2011 sërish kompania “Agimi DE” shpallet fituese edhe për dy vitet e ardhshme për tenderin e njëjtë. Të gjitha këto tender i fitoj në Deçan.

Në vitin 2010 ajo kishte sjell material prej 46 mijë eurosh për komunën, ndërsa në gjashtëmujorin e parë të 2011’ës, 27 mijë euro.

Megjithëse vet Fahriu ka thënë më herët se ai nuk është pronar i kompanisë. “Pronare dhe themeluese e kësaj kompanie është gruaja ime. Unë këtu (te shtypshkronja e ‘Agimi De’) jam punëtor. Punëtor me rrogë”, pati thënë ai.

 
Lajme Shqip Saturday, 01 June 2013 15:07

Beograd – Ministri serb i Drejtësisë dhe Administratës Publike, Nikolla Selakoviq, dhe drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin, kanë nisur vizitën dyditore në Kosovë.

Sipas mediave serbe, ata kanë takuar sot të punësuarit në organet gjyqësore në veri të Mitrovicës.
Vulin ka thënë se ai dhe Selakoviq ndodhen në Kosovë “për të treguar se shteti i Serbisë nuk braktis popullin e tij dhe as këtë hapësirë”.
Mediat në Beograd shkruajnë se Selakoviq dhe Vulin do të qëndrojnë edhe në Shtërpcë dhe Deçan.