Lajme Shqip Friday, 17 May 2013 11:28

Gjatë takimit të sotëm, sipas televizionit B92, do të diskutohen temat e telekomunikacionit dhe të energjetikës.
Paviqeviq ka thënë se këto tema kanë nisur më herët në kuadër të dialogut teknik, por asnjëherë nuk janë mbyllur dhe nuk është gjetur zgjidhje për to, transmeton rel.
Prishtina dhe Beogradi kanë arritur deri më tash një sërë marrëvshjesh në kuadër të dialogut teknik në Bruskel, por zbatimi i tyre ka ngecur.
As marrëveshja për normalizim raportesh, e arritur mes dy kryeministrave, Hashim Thaçi dhe Ivica Daçiq, në muajin prill në Bruksel, nuk ka nisur ende të zbatohet. Por, takimi i rradhës mes të Thaçit dhe Daçic, do të mbahet më 21 maj. Lajmi është konfirmuar nga shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Europian, Catherine Ashton,  e cila është edhe ndërmjetësuese e procesit.

“Kam ftuar edhe Daçic dhe Kryeministrin Thaçi për një takim javën e ardhshme, më 21 maj, në Bruksel për të diskutuar hapat e përbashkët që duhet të ndërmerren për zbatimin e marrëveshjes së prillit. Zbatimi i shpejtë është i një rëndësie vendimtare”, ka thënë Ashton përmes deklaratës për media.

Thaçi dhe Daçic kanë arritur me 19 prill marrëveshjen e parë për normalizimin e marrëdhënieve në mes të Kosovës dhe Serbisë. Zbatimi i marrëveshjes së arritur ka ngecur, dhe për këtë gjë të dyja palët kanë fajësuar njëra-tjetrën