Lajme Shqip Wednesday, 08 January 2014 13:26

Tiranë – Mbledhja e qeverive Rama-Thaçi, një skicë e arkitektuar nga Arbën Xhaferri

Mediet në Tiranë shkruajnë se mbledhja e përbashkët e Qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës do të ketë si pikëreferimi platformën e quajtur “Skicë për mbrothësinë e përbashkët” të Arbën Xhaferit, transmeton INA. 

Edi Rama dhe Hashim Thaçi do të takohen të shtunën së bashku me stafet e tyre ministrore në Prizren. Një takim në dukje “simbolik” shprehje e bashkëpunimit normal mes dy qeverive, por që realisht është një etapë, një hap konkret drejt realizimit të një platforme, e cila është skicuar nga dijetari dhe publicisti shqiptaro maqedonas Arbën Xhaferri në vitin 2007. Ai punoi dorëshkrimin e kësaj platforme të quajtur “Skicë për mbrothësinë e përbashkët” duke qenë i pari që hodhi në formë doktrine krijimin e një zone të “Habitadit të bashkuar dhe të organizuar shqiptar”.

Platforma e Xhaferit parashikonte intensifikimin e bashkëpunimit në nivel politik, biznesi dhe unifikimin e politikave në çështje strategjike. Me pak fjalë u skicua ideja e bashkëjetesës së disa shteteve shqiptare në një shtet të vetëm shqiptar. 

Arbën Xhaferi u nda nga jeta më 15 gusht 2012 në Tetovë..