Lajme Shqip Tuesday, 12 November 2013 18:10

Një anketë amerikane, maqedonasit i shpall si kombin e tretë më budalla.

Në mesin e dhjetë popujve më të mençur janë zviceranët, pastaj francezët, amerikanët, norvegjezët, britanikët e kështu me radhë…

Këtë konstatim e kanë nxjerrë një grupë psikologësh amerikanë nga Uashingtoni, Nju Jorku dhe Detroiti, pasi kishin bërë anketë në internet në mes 190 vendeve. Anketë është bërë nga muaji maj deri në muajin tetor të këtij viti.

Si popull më budalla në botë amerikanët i shpallën serbët, në vendin e dytë turqit ndërsa në të tretin maqedonasit. Në mesin e dhjetë vendeve të para u gjetën edhe polakët, hungarezët, bullgarët, kenianët dhe popullin e Zelandës së re.

Nuk është e qartë se në çfarë kriteresh është bazuar kjo anketë, por psikologët janë shprehur se kjo është jozyrtare e cila ka patur për qëllim të tregojë “zhvillimin e arsimimit dhe intelegjencës” në kohën e teknologjisë dhe internetit./Shqipmedia/