Lajme Shqip Monday, 25 April 2011 17:38

Tiranë – Kandidati i maxhorancës për kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha, i garantoi sot qytetarët e minibashkisë Nr.4 në kryeqytet se, “transparenca e administrimit të çdo takse të mbledhur dhe lufta kundër korrupsionit, do të jenë parësore në punën e tij si kryebashkiaku i ardhshëm i banorëve të kryeqytetit”.

Në vijim të turit elektoral, në takimin që kandidati demokrat zhvilloi me banorët e kësaj njësie, Basha i siguroi ata se platforma e tij për zhvillimin e Tiranës parashikon bërjen publike të çdo takse të mbledhur nga Bashkia dhe mënyrën se si ato shpenzohen, ndërsa premtoi vendosjen e një linje telefonike falas për denoncimin e korrupsionit, forcimin e kontrollit të brendshëm antikorrupsion, dhënies së më shumë kompetencave për njësitë vendore, krahas përfshirjes së qytetarëve në vendimarrje.

Basha u takua edhe me banorët e njësisë bashkiake Nr.2 dhe premtoi para tyre se platforma e tij parashikon ndërtimin e Tiranës europiane, duke nisur nga lagjet, ndërsa u garantoi atyre se çdo vendim që Bashkia nën drejtimin e tij do të marrë për zhvillimin e lagjeve dhe qytetit, do të merret në bashkëpunim me njësitë vendore dhe me ta dhe se për çdo projekt strategjik, qytetarët do të mund të vendosin edhe me referendum.