Lajme Shqip Tuesday, 28 February 2012 16:00

Është zgjedhur në Hungari Miss-i i parë në karrige me rrota. Bëhet fjalë për konkursin e parë të këtij lloji që zhvillohet në Europë dhe organizatorët e “Miss Colours” kanë njoftuar se ky konkurs do të jetë i përvitshëm.

Fituesja, një shitëse 26 vjeçare me emrin Katalin Eszter Varga, është kurorëzuar të shtunën. Në këtë konkurs të rrallë bukurie 50 konkurueset kanë sfiluar me këngë të Maroon 5 dhe Rihanna në sfond. Veshjet ishin stiluar nga Katti Zoob.

“Është e vështirë që personat me aftësi të kufizuar të hyjnë nëpër godina të ndryshme dhe shumë pak hotele ofrojnë shërbime për personat në karrige me rrota. Unë do të mundohem të promovoj përmirësimin e kushteve për njerëzit si unë”, theksoi Varga pas marrjes së çmimit.

Ky lloj konkursi është mbajtur për herë të parë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitin 1973.