Lajme Shqip Thursday, 08 March 2012 09:53

Fëmijët që hanë në shtëpi atë që i ka përgatitur nëna e tyre ushqehen më shëndetshëm se sa bashkëmoshatarët dhe janë më pak të rrezikuar nga obesiteti sipas një studimi.

Një vëzhgim i Universitetit të Granadës gjeti një lidhje direkte mes ushqimit të fëmijëve dhe shëndetit të tyre. Studimi është publikuar në revistën ‘Nutricion Hospitalaria’.

Kërkuesit vëzhguan 718 fëmijë të moshës 9-17 vjeç dhe nga të dhënat e marra u gjet një lidhje e qartë mes mënyrës së ushqyerjes dhe shëndetit të tepruar.

Grupi i kërkuesve doli në përfundimin se prindërit janë ata që duhet të edukojnë fëmijët me ushqime të bëra në shtëpi dhe gjithashtu t’i largojnë sa më shumë nga video-game-ët dhe qëndrimi në internet për një kohë të gjatë.