Lajme Shqip Saturday, 03 November 2012 14:26

Shkup – Shega është frut jugor, e cila kultivohet edhe në Maqedoni. Shegën e quajnë edhe “super frut të ri” për shkak të veçorive të saj kuruese.

Shega është e pasur me vitamin A, C dhe E, hekur dhe antioksidans, të cilat e neutralizojnë veçorinë dëmtuese të radikaleve të lira.

Ajo është shumë e shëndetshme dhe është mbrojtëse natyrore e bukurisë tonë. Hulumtimet tregojnë se shega e ngadalëson procesin e plakjes.

Shega ndihmon në mbrojtjen e shëndetit të zemrës, e zvogëlon stresin dhe e përmirëson jetën seksuale.(LajmeShqip.com)