Lajme Shqip Tuesday, 13 September 2011 18:24

Të hënën princ Harry 26-vjeçar arriti të mbyllte një marrëveshje me një vlerë monetare 24.5 bilion dollarë në London’s Canary Wharf. Sipas Metrosë së Mbretërisë së Bashkuar, ai arriti të mbyllte një marrëveshje me një partner homolog në Europë nëpërmjet telefonit.

Në këtë event morën pjesë Sarah Ferguson dhe vajzat Pricesha Beatrice dhe Eugenie. Kjo u organizua në nder të punonjësëve të Cantor Fitzgerald që ndërruan jetë më 11 shtator 2001, në sulmin kamikaz e bërë në Qëndrën Tregëtare Botërore përpara 10 vitesh.

Kur Harry mbylli marrëveshjen prej 24.5 bilion dollarësh, përfitoi prej saj një komision prej 9 mijë dollarë. Këtë fitim ai pritet që ta dhurojë për fondacionin Sentebale, një organizatë bamirësie të cilën e ka themeluar vetë në vitin 2006 në ndihmë të fëmijëve në Lesoto të Afrikës. (LajmeShqip.com)