Lajme Shqip Thursday, 29 March 2012 10:15

Është mëse e dukshme që të shkosh nga bionde në brune, ose edhe e kundërta, mund të kërkojë ndryshim edhe tek tonet që ju përdorni për makijazhin tuaj!

Jo të gjitha nuancat e makijazhit shkojnë me të gjitha ngjyrat e flokut dhe ndonjëherë do të jetë e vështirë të thyeni zakonin e përdorimit të toneve me të cilat ju jeni mësuar. Nxirrni konkluzionin me ndihmën e këtyre hapave të thjeshta. Nuk ka rëndësi nëse jeni jashtë saj apo jo, ndryshimi i ngjyrës suaj të dëshiruar mund të ndryshojë mënyrën e shfaqjes së kompleksit tuaj. Përpara se të vendosni të ndryshoni ngjyrën e flokëve kini parasysh edhe ndryshimin e paletës tuaj të makijazhit.

Makijazhi për brunet

Tek ky tip floku mund të aplikohet makijazh me përzierje pamjesh. Shtoni tone të thella tek pjesa e mollëzave dhe buzëve për t’i nxjerrë ato në pah në njëfarë mënyre. Nuancat e ngjyrës së buzëve variojnë tek roza, roza e thellë, roza e mbyllur dhe e kuqe. Pluhurua metali kafe do të shkojnë së tepërmi tek sytë për një pamje seksi dramatike.

Makijazhi për flokët e kuqe

Qëkur këto nuanca krijojnë një kompleksitet të plotë, po kështu duhet të ndodhë edhe pas aplikimit të makijazhit. Nuancat e makijazhit të syve duhet të përfshijnë jeshilen, të kuqen, dhe nuancat e arta. Aplikoni pak rozë në kafe ose nuancat e mesme të ngjyrës kafe tek pjesa e mollëzave dhe synoni drejt së kuqes, rozës, ngjyrës pjeshkë, kafe e hapur për buzët.

Makijazhi për biondet

Pavarësisht nuancave të biondes, duhet të synohet tek butësia e nuancës së makijazhit. Qëndroni larg nuancave të errëta të mollëzave, buzëkuqit dhe pluhurave të syve, gjithashtu edhe penelit të zi i cili mund të jetë tepër i rëndë. Ndërkohë tentoni tek nuancat e rozës së zbehtë rreth syve si edhe kafen e errët përdoreni për penelin dhe për rimelin. (LajmeShqip.com)