Lajme Shqip Friday, 14 June 2013 12:30

Një lajm i mirë për festën e ditëlindjes.Njerëzit në mbarë botën mund të vazhdojnë t’a këndojnë këngën “Happy Birthday to You”, pasiqë ajo është e të gjithëve,ka vlerësuar një gjykatë federale, shkruan Reuters.

Kompania “Warner/Chappell”, ka mbledhur miliona dollarë që prej plasimit të melodisë që thjeshtë thotë: “Happy Birthday to you”.

E njëjta kompani, është paditur nga “Good morning to you Productions Corp” e cila edhe është duke bërë një dokumentar për këngën dhe pretention se kompania e sipërpërmendur, ka mbledhur në mënyrë jolegjitime shuma të mëdha parashë.  

Melodia që këndohet kur urohen ditëlindjet, është e vjetër më shumë se 125 vjet.