Lajme Shqip Tuesday, 13 November 2012 16:43

Kejp Taun – Qytetarët e Kejp Taun në Afrikën e Jugut mbetën pa frymë kur panë në mes të rrugës një balenë.

Balena e ngordhur po zhvendosej nga autoritetet afrikano-jugore për në një zonë të pabanuar nëpërmjet transportit me një kampion të përshtatur për zhvendosjen e peshave të mëdha.

Dallgët e oqeanit nxorën trupin e pajetë të balenës në plazhin e “Bricjapit” në qytetin e Kejp Taun. Kalimtarët e rastit dhe dëshmitarët e parë të ndodhisë së rrallë njoftuan menjëherë autoritetet.

Këto të fundit, pasi verifikuan se balena ishte e pajetë nisën operacionin për zhvendosjen e saj që të shmangej ndotja e plazhit nga dekompozimi i trupi.

Specialistët thanë se në trupin e balenës u panë plagë të mëdha, ndoshta të shkaktuara nga ndonjë sulm i mundshëm i ndonjë “familje” peshkaqenësh të bardhë. Megjithatë ata nuk mundën të përcaktojnë nëse ngordhja e balenës ishte shkaktuar nga këto plagë apo nga tjetër dukuri.(LajmeShqip.com)