Lajme Shqip Saturday, 02 July 2011 15:19

Londër – Tashmë prindërit mund ta kuptojnë që në fëmijërinë e hershme të fëmijëve të tyre se ku duhet t’i orientojnë ata.

Madje dhe vetë fëmijët, kur arrijnë një moshë mund ta kuptojnë vetë ndarjen. Sipas një studimi të fundit të kryer nga psikologët, prindërit mund të parashikojnë aftësitë matematikore të fëmijëve të tyre, thjesht duke u vështruar gishtat e duarve.

Fëmijët me gishta më të gjatë janë më të aftë në matematikë, ndërsa fëmijët me gishta më të shkurtër kanë tendencën të jenë më mirë në letërsi.

Mark Brosnan, i cili udhëhoqi studimin u shpreh:”Ashtu siç kemi vënë re gjatë këtij studimi, ne mund të parashikojmë shumë qartë nëse fëmijët do jenë më të zotët me shifrat apo me fjalët”.

Në kërkimin e botuar në revistën “British Journal of Psychology”, shkencëtarët kanë matur gjatësinë e gishtave të 75 fëmijëve të moshës shtatë vjeç.