Lajme Shqip Thursday, 16 June 2011 14:33

Ai ёshtё njё gazetar australian i televizionit Today, Karl Brox, i cili u pёrpoq tё bёnte shaka me Dalai Lamёn.

Gazetari i ka thёnё atij njё barcoletё me dy kuptime, tё cilёn kleriku nuk e ka kuptuar fare pasi pёrkthyesi i tij nuk ia ka shpjeguar siç duhet.

Barcoleta ishte: “Dalai Lama hyn nё njё piceri dhe porositё njё me çdo gjё”. Kjo shprehje nёnkuptonte kёrkesёn e Dalai Lamёs pёr tё qёnё njёsh me tё gjithё budistёt. Sigurisht qё barcoleta pa kripё nuk ka bёrё efektin e saj, por gazetari ia ka arritur qёllimit tё bёj pёr tё qeshur Dalai Lamёn pasi nё fund ka thёnё duke mbuluar fytyrёn me dorё: “E dija qё nuk do tё funksiononte!”.

Shikojeni vetё nё video se si ka reaguar Dalai Lama.