Lajme Shqip Wednesday, 22 June 2011 13:00

Sipas njё studimi tё bёrё, u zbulua se tё qarat dhe ulёrimat e njё fёmije ishin tingujt mё tё padurueshёm nё botё, edhe pёr ata qё nuk ishin prind.

Studiuesit i vunё disa njerёz tё bёnin zbritje matematikore nёn tingujt e tё qarave tё fёmijёve, tё njё bisede normale, nё qetёsi, nёn zhurmёn e prerjes sё aluminit dhe nёn sirenёn e ambulancёs.

Nga kёto prova rezultuan qё njerёzit iritoheshin nga tё qarat dhe ulёrimat e fёmijёve.

Pёr t’u siguruar qё njerёzit nuk tёrhiqeshin nga vetё fjalёt e fёmijёve, ata pёrdorёn gjatё studimit fёmijё qё qanin nё gjuhё tё huaj.

Rezultati tregoi se shumё njerёz bёnë gabime matematikore nёn ndikimin e kёtyre tingujve, shumё herё mё shumё gabime nё krahasim me tingujt e tjerё.