Lajme Shqip Sunday, 12 February 2012 11:44

Dietologët na rrëfejnë disa sekrete që do t’ju ndihmojnë të digjni shpejt disa kilogramë dhe të arrini në peshën e dëshiruar.

1. Çaji jeshil dhe ushqimet pikante
Nga disa kërkime është arritur në konkluzionin që nëse kombinoni çajin e gjelbër edhe gjatë vakteve që hani ushqime me piper të zi, ushqimi juaj do të tretet 13% më shpejt.

2. Përdorni enë me ngjyra në frigorifer
Nëse përdorni pjata të kuqe dhe jeshile për të ruajtur ushqimin tuaj, do të jetë më e lehtë për ju të humbisni disa kilogram. Arsyeja? Oreksi do t’ju humbasë sepse pjatat me ngjyra ju ulin dëshirën për të ngrënë.

3. Vetëm dy ditë në javë mbani dietë
Për arsye misterioze dietologët na këshillojnë që nëse mbani vetëm dy ditë në javë dietë, do të jetë shumë më mirë.

4. Bëj ecje të gjata
Është shumë mirë nëse preferoni të bëni ecje të gjata, pasi ecja ju ndihmon në tretjen e ushqimit dhe do të ndjeheni shumë më mirë nëse i vini të gjithë muskujt në lëvizje. (LajmeShqip.com)