Lajme Shqip Friday, 02 March 2012 15:48

Lideri i Vetëvendosjes, Albin Kurti ka në plan të martohet me një norvegjeze.

Emri i saj është Rita. Kjo bëhet me dije nga vetë Albin Kurti në një intervistë për gazetën “Shqiptarja”, që i ka bërë edhe një profil liderit të partisë më të përfolur në Kosovë.

Ajo është norvegjeze dhe quhet Rita. Duket si emër shqiptar vetëm të dashurin e ka shqiptar.

Janë njohur që në vitin 2007 në Prishtinë. Albini ka folur gjatë për atë se si e sheh lidhjen me të.

”E dallova që herën e parë. Por nuk ishte dashuri me shikim të parë”, ka thënë Kurti. Sipas tij, ata kanë në plan të martohen një ditë por Albini thotë atë që çdo femër në botë do donte që ta dëgjonte.

”E di që do martohem por kjo ka pak rëndësi. Ajo është gruaja e jetës time dhe martesa nuk do e bëj më të rëndësishme”, ka thënë Kurti. Ai e ka cilësuar vetën me fat që është më të në lidhje.

“Ta njohësh atë e kupton se fatin e kam unë”, ka thënë Kurti.

Sipas tij, Rita e ka mësuar mirë shqipen dhe se është duke ndjekur kurs të shqipes në Tiranë. Ne njerëzit jemi gjithmonë viktima në kurthet e stereotipave që krijojmë në kokën tonë. Duke e parë atë nga larg kisha besuar se është nga ata që s’kanë bisedë tjetër veç atdheut.

Albini ka të drejtë kur thotë se situatat i ka të jashtëzakonshme dhe ai di të jetë edhe i zakonshëm tek flet për gjërat e vogla të jetës së tij. Edhe pse telefonin gjatë ditës më së shumti e mban Drenusha (asistentja) dhe ndoshta Ritës i duhet të pres që njeriu i saj i zemrës të mbaroj mbledhjet e gjata apo protestat e pse jo i është dashur të mbaj zemrën me dorë kur atë e kanë arrestuar.