Lajme Shqip Wednesday, 23 May 2012 22:40

Tiranë -Kryeministri Sali Berisha priti sot në një takim, Eqerem Zenelaj, Profesor i Shkencave Juridike dhe studiues i çështjes shqiptare.

Zyra e shtypit e qeverisë bëri të ditur se Profesor Zenalaj i dorëzoi Kryeministrit 300 eksponate të familjeve shqiptare që kanë dhënë kontribut të shquar në botë, shoqëruar me albumin që prezanton këto familjeve, duke filluar kryesisht nga vitet 1500 dhe deri në ditët tona, ku përfshihen edhe Ernesto Sabato, Xhon Belushi dhe Ferid Murati.

Ai e njohu Kryeministrin me punën hulumtuese të bërë për qëmtimin e dokumentacionit, të cilin e ka mbledhur në 17 arkiva të huaja, si Lisbonë, Londër, Firence, Napoli etj. Me nismë të Profesor Zenelaj dhe nën kujdesin e Kryeministrit, 300 eksponatet do të prezantohen në një ekspozite me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë, me temë “Figurat shqiptare në veprat e artistëve europianë”.

Kryeministri Berisha e vlerësoi të çmuar punën e Profesor Zenelajt, në dokumentimin e kontributit të figurave të shquara shqiptare në botë, në periudha të ndryshme të  histories. (LajmeShqip.com)