Lajme Shqip Tuesday, 27 November 2012 17:43

Selanik – Ne fjalen e hapjes Konsulli i Pergjithshem i Shqiperise, Riza Poda ka pershendetur te pranishmit duke theksuar rendesine e jashtezakonshme te dates 28 Nentor te vitit 1912, ne historine e popullit shqiptar.

Te ftuar kane qene edhe pjestare te trupave te huaja diplomatike, funksionare te NATO-s, udheheqes te pushtetit lokal, biznesmene greke e te huaj.
 
“Jam shume e gezuar qe ndodhem sot ketu dhe  jap urimet me te mira per popullin shqiptar ne kete pervjetor te rendesishem”, tha Marsha Lance Konsulle e SHBA ne Selanik.

“Dua te uroj, për shume vjet gezuar Shqiperi dhe urimet me te mira per popullin shqiptar ne festen kombetare”, tha Martin Solomon, Konsulli i Rumanisë në Selanik.

Me emocione te veçanta kane pershkruar kete dite edhe personalitete te njohura te Shqiperise dhe dashamires te vendit tone.

“Ne kete dite te vecante i jap popullit mik shqiptar dhe gjithe bashkatdhetareve tuaj ne te gjithe boten,se keni shkuar tashme kudo,urimet e mia me te ngrohta”, Stathis Gizis, biznesmen grek në Shqipëri.

Me mall dhe dashuri, pasi jetojne vite me radhe larg atdheut, shqiptaret e ketij qyteti e kane perjetuar me gezim dhe krenari kete pervjetor te shenuar ne historine e popullit tone.(T.Ch)