Lajme Shqip Saturday, 20 April 2013 16:15

Tiranë – Objekte të rralla, me vlerë unike për Shqipërinë, do të ekspozohen në Kosovë. Këto objekte do të bëhen pjesë e ekspozitës së quajtur “Thesare të Kulturës Shqiptare”, aktivitet që do të zhvillohet nga 20 prill deri më 21 gusht.

Instituti i Monumenteve të Kulturës do të kujdeset për shoqërimin e ikonave nga Tirana drejt Kosovës, si dhe për kthimin e tyre në vendin e origjinës.

Qeveria e Shqipërisë miratoi një ditë më parë vendimin për lejimin e ekspozimit të tyre duke hyrë në kategorinë e objekteve të rralla me vlera unike, bazuar në ligjin për trashëgiminë kulturore. (LajmeShqip.com)